سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اندازهگیری و تحلیل میزان و منابع رشد بهره وری عوامل تولیددر صنعت گاوداری ایران

Publish Year: 1388
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,735

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IAEC07_044

Index date: 2 February 2010

اندازهگیری و تحلیل میزان و منابع رشد بهره وری عوامل تولیددر صنعت گاوداری ایران abstract

یکی از راههای سهل الوصول به منظور افزایش تولید پر وتئین حیوانی در کشور اهمیت دادن به زیربخش دام بویژه صنعت گاوداری می باشد. علیرغم افزایش کمی تعداد گاوداریهای شیری کشور به بیش از 12000 واحد درطی سالیان گذشته بدلایل متعدد ، کیفیت نگهداری و پرورش دام و نهایتاً تکنولوژی مورد استفاده رشد چشمگیری را شاهد نب وده و لذ ا بواسطه بهره وری پایین منابع تولید از بخشی از ظرفیتهای بالقوه کشور بهره گرفته نشده است . در این راستا برای ارزیابی علمی عملکرد صنعت گاوداری کشور با محاسبه بهره وری جزئی و بهره وری کل عوامل تولید با استفاده از شاخص ترنکویست- تیل ، رشد آن برای دوره زمانی 83-69 مورد مطالعه قرار گرفت . جهت پی بردن به منابع رشد بهره وری عوامل تولید نسبت به تخمین سیستم توابع هزینه انعطاف پذیر به همراه معادلات سهم هزینه عوامل اقدام شد . نتایج تحقیق نشان داد که شاخص های بهره وری جزئی عوامل تولید نیروی کار و خوراک دام سیر ص عودی و بهره وری نهاده های سرمایه و انرژی سیر نزولی داشته است . با اندازه گیری شاخص ترنکویستتیل مشخص شد که بهره وری کل عوامل تولید در واحدهای گاوداری تولید کننده شیر در طی سالهای مورد نظر افزایش یافته است . تحلیل های اقتصادسنجی مبتنی بر برآورد سیستم تواب ع هزینه نشان داد که تغییرات تکنولوژی و مقیاس تولید از منابع اصلی تغییر بهره وری کل عوامل تولید در واحدهای گاوداری کشور در دوره زمانی مدنظر بوده است.

اندازهگیری و تحلیل میزان و منابع رشد بهره وری عوامل تولیددر صنعت گاوداری ایران Keywords:

اندازهگیری و تحلیل میزان و منابع رشد بهره وری عوامل تولیددر صنعت گاوداری ایران authors

قادر دشتی

استادیار گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه تبریز

مجید کوپاهی

استاد گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
حاجی رحیمی، م.1383. بررسی روند رشد واقعی و تغییرات تکنولوژی ...
دشتی، ق.1376. بهره‌وری در کشاورزی با تاکید بر زیربخش امور ...
زیبائی، م. و غ. سلطانی.1374. روشهای مختلف تخمین تابع تولید ...
زیبائی، م .1375. تاثیر سیاستهای دولتی بر کارائی فنی واحدهای ...
سلامی، ح. 1376. مفاهیم و اندازه‌گیری بهره‌وری در کشاورزی، فصلنامه ...
عمادی، م و ع. آقاعلی‌نژاد.1378. تحلیلی بر تحول نظامهای دامداری ...
قره‌باغیان، م. و م. همایونی‌فر.1380. آثار تغییرات فنی _ نهادی ...
نجفی، ب. و م. زیبائی.1373. بررسی واحدهای صنعتی پرورش گاو ...
وزارت جهادکشاورزی.384 1. نتایج طرح آمارگیری گاوداریهای صنعتی سال1383، معاونت ...
Coelli, T. , S.Rahman, and C. Thirtle. 2003 _ stochastic ...
Capalbo, S.M. 1988. Measuring the components of aggregate productivity growth ...
Datta, A. and S. Christo ffersen. 2004. Production costs, scale ...
Denny, M., M. Fuss, and L. Waverman. 1981.The measuremet and ...
Hannula, M. 2002, "Total productivity measuremet based on partial productivity ...
Hatziprokop iou and Karagiannis _ 1996, Production structure, technical change ...
Ma, H. , A. Rae and J. Hunang. 2004. Chain, ...
Nap asintuwong, O. and R. D. Emerson, 2003, :Farm mechanization ...
Salami, H. 1996. Production structure and productivity measuremet in the ...
Ruttan, V. W. 2002. Productivity growth in world agriculture: SOurces ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "اندازهگیری و تحلیل میزان و منابع رشد بهره وری عوامل تولیددر صنعت گاوداری ایران" توسط قادر دشتی، استادیار گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه تبریز؛ مجید کوپاهی، استاد گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه تهران نوشته شده و در سال 1388 پس از تایید کمیته علمی هفتمین کنفرانس اقتصاد کشاورزی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله بهره وری عوامل تولید ، تابع هزینه ترانسلوگ، شاخص ترنکویست – تیل ، صنعت گاوداری هستند. این مقاله در تاریخ 13 بهمن 1388 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1735 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که یکی از راههای سهل الوصول به منظور افزایش تولید پر وتئین حیوانی در کشور اهمیت دادن به زیربخش دام بویژه صنعت گاوداری می باشد. علیرغم افزایش کمی تعداد گاوداریهای شیری کشور به بیش از 12000 واحد درطی سالیان گذشته بدلایل متعدد ، کیفیت نگهداری و پرورش دام و نهایتاً تکنولوژی مورد استفاده رشد چشمگیری را شاهد نب وده و ... . برای دانلود فایل کامل مقاله اندازهگیری و تحلیل میزان و منابع رشد بهره وری عوامل تولیددر صنعت گاوداری ایران با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.