پیش بینی شاخص بورس اوراق بهادار تهران با ترکیب روشهای آنالیز مولفه های اصلی، رگرسیون بردارپشتیبان و حرکت تجمعی ذرات
Publish place: Journal of Financial Management Strategy، Vol: 4، Issue: 4
Publish Year: 1395
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 498
This Paper With 23 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JFMZ-4-4_001
Index date: 16 June 2019
پیش بینی شاخص بورس اوراق بهادار تهران با ترکیب روشهای آنالیز مولفه های اصلی، رگرسیون بردارپشتیبان و حرکت تجمعی ذرات abstract
پیشبینی نوسان های آینده شاخص سهام میتواند اطلاعاتی در مورد روند آینده بازار سرمایه فراهم نماید. در این پژوهش، به منظور افزایش دقت پیشبینی شاخص بورس اوراق بهادار تهران، ترکیبی از روشهای آماری و هوش مصنوعی به کار رفته است. مدل اصلی پیشبینی در این پژوهش، رگرسیون بردار پشتیبان بهینه شده به وسیله الگوریتم حرکت تجمعی ذرات میباشد. در برازش مدل رگرسیون بردار پشتیبان، سه پارامتر توضیحی وجود دارد که باید ترکیبی از این سه پارامتر توسط کاربر و به صورت آزمایش و خطا انتخاب شود تا دقت مدل را به بیشترین حد خود برساند. با توجه به زمانبر بودن و کارایی پایین انتخاب پارامتر توسط کاربر، برای انتخاب ترکیب بهینه پارامترهای مدل رگرسیون بردار پشتیبان، از روش بهینهسازی حرکت تجمعی ذرات استفاده شده است که الگوریتمی قوی در حوزه بهینهسازی میباشد. با توجه به حجم زیاد دادههای ورودی به مدل برای کاهش زمان یادگیری و افزایش دقت پیشبینی، با استفاده از روش آنالیز مولفههای اصلی، پیشپردازش روی متغیرهای ورودی صورت گرفته و به مولفههای اصلی تبدبل شده است. نتایج بدست آمده نشان داد که پیشپردازش روی دادها، خطای پیشبینی مدل را به طور قابل ملاحظهای کاهش داده است.
پیش بینی شاخص بورس اوراق بهادار تهران با ترکیب روشهای آنالیز مولفه های اصلی، رگرسیون بردارپشتیبان و حرکت تجمعی ذرات Keywords:
پیش بینی شاخص بورس اوراق بهادار تهران با ترکیب روشهای آنالیز مولفه های اصلی، رگرسیون بردارپشتیبان و حرکت تجمعی ذرات authors
رضا راعی
استاد دانشگاه تهران، دانشکده مدیریت، گروه مدیریت مالی و بیمه
علی نیکعهد
کارشناس ارشد مدیریت مالی، دانشگاه تهران
مصطفی حبیبی
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت مالی، دانشگاه تهران،
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :