فراوانی ژن های ebp A, ebp B و ebp Cدر ایزوله های انتروکوکوس فکالیس تولیدکننده بیوفیلم جدا شده از گوشت قرمز در شهرستان شهرکرد، سال 1396
Publish place: Navid No Journal، Vol: 21، Issue: 66
Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 467
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NNJ-21-66_005
تاریخ نمایه سازی: 17 تیر 1398
Abstract:
مقدمه: انتروکوکوس به عنوان یک باکتری مقاوم به بیشتر آنتی بیوتیک های مصرفی قادر به انتشار ژن های مقاومت به سایر گونه ها ست این باکتری به دلیل توانایی تشکیل بیوفیلم از قدرت بیماری زایی بالایی برخوردار است. تحقیق حاضر با هدف بررسی فراوانی انتروکوکوس فکالیس در گوشت گوساله عرضه شده به بازار مصرف شهرستان شهرکرد و بررسی ارتباط ژن های ebp A, ebp B و ebp Cدر ایزوله های انتروکوکوس فکالیس تولیدکننده بیوفیلم جدا شده از گوشت قرمز صورت گرفت. مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی-مقطعی 80 نمونه گوشت با روش های بیوشیمیایی و مولکولی از نظر وجود انتروکوکوس فکالیس مورد بررسی قرار گرفتند. ردیابی ژن های ebp A, ebp B و ebp C در حضور زوج پرایمرهای اختصاصی صورت گرفت. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار Prism7 و آزمون دقیق فیشر صورت گرقت. یافته ها: از 80 نمونه گوشت گوساله مورد بررسی در 31 ایزوله، انتروکوکوس فکالیس تشخیص داده شد. در روش میکروتیتر پلیت به منظور تشکیل بیوفیلم، در 25 ایزوله ( 80/64%) بیوفیلم تولید گردید. ژن ebp A در 28 ایزوله (90/32%)، ژن ebp B در 10 ایزوله (32/25%) و ژن ebp C در هیچ کدام از ایزوله ها (0%) گزارش نگردید. نتیجه گیری: بیماری های منتقله توسط غذا از مشکلات شایع در بخش سلامت و بهداشت عمومی هستند. در این میان باکتریها از جمله مهمترین عوامل ایجادکننده عفونت ها و مسمومیت های غذایی محسوب می شوند برای جلوگیری از آلودگی میکروبی مواد غذایی، آموزش افراد، رعایت اصول بهداشتی و نظارت در آماده سازی، حمل و نقل، ذخیره سازی و عرضه مواد غذایی ضروری می باشد.
Keywords:
Authors
پرسیا مالکی
کارشناس ارشد میکروبیولوژی، گروه میکروبیولوژی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
الهه تاج بخش
دانشیار، گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد، ایران
ابراهیم رحیمی
استاد، گروه بهداشت مواد غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :