سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی شاخص ها و عوامل موثر بر ضریب زبری مانینگ در رودخانه ها و تعیین مدل جدید جهت برآورد آن (مطالعه موردی رودخانه رادکان خراسان رضوی)

Publish Year: 1397
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,133

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SCWM03_100

Index date: 31 July 2019

بررسی شاخص ها و عوامل موثر بر ضریب زبری مانینگ در رودخانه ها و تعیین مدل جدید جهت برآورد آن (مطالعه موردی رودخانه رادکان خراسان رضوی) abstract

از روش های معمول برای برآورد سرعت و دبی جریان در کانال ها و رودخانه ها استفاده از روابط تجربی نظیر معادله مانینگ می باشد. در این روش تعیین ضریب زبری دارای اهمیت ویژه ای است. محقیقن زیادی در خصوص برآورد منطقی آن در شرایط و رودخانه های مختلف تحقیق و پژوهش کرده اند. دراین راستا پژوهشی در رودخانه رادکان انجام شد و مقاطعی با بستر شنی، جریان یکنواخت و آشفته، بدون موانع و گیاهان و نیز بدون فرم های بستر انتخاب گردید و داده هایی نظیر دبی، سرعت جریان، مشخصات مصالح بستر و شرایط هندسی مقطع جریان اندازه گیری شد. با انجام آنالیزابعادی مشخص گردید عدد فرود جریان و نسبت شعاع هیدرولیکی به D50 می تواند به عنوان پارامتر مهم تعیین این ضریب در نظر گرفته شود. نتایج نشان داد ضریب زبری جریان دارای نسبت عکس با عدد فرود می باشد و نیز دانه بندی مصالح بستر و شعاع هیدرولیکی جریان در محاسبه ضریب زبری موثر است. در نهایت رابطه ای ارائه شد که می تواند با دقتی مناسب ضریب زبری را برای رودخانه مورد مطالعه تخمین بزند. علاوه بر این، رابطه ای بر اساس شعاع هیدرولیکی برای تخمین ضریب زبری نیز ارائه گردید.

بررسی شاخص ها و عوامل موثر بر ضریب زبری مانینگ در رودخانه ها و تعیین مدل جدید جهت برآورد آن (مطالعه موردی رودخانه رادکان خراسان رضوی) Keywords:

بررسی شاخص ها و عوامل موثر بر ضریب زبری مانینگ در رودخانه ها و تعیین مدل جدید جهت برآورد آن (مطالعه موردی رودخانه رادکان خراسان رضوی) authors

رضا صدیق

کارشناس پژوهشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

علی باقریان کلات

کارشناس پژوهشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

حمزه نور

استادیار مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

حسین رجایی

کارشناس پژوهشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

مقاله فارسی "بررسی شاخص ها و عوامل موثر بر ضریب زبری مانینگ در رودخانه ها و تعیین مدل جدید جهت برآورد آن (مطالعه موردی رودخانه رادکان خراسان رضوی)" توسط رضا صدیق، کارشناس پژوهشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی؛ علی باقریان کلات، کارشناس پژوهشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی؛ حمزه نور، استادیار مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی؛ حسین رجایی، کارشناس پژوهشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی نوشته شده و در سال 1397 پس از تایید کمیته علمی سومین کنفرانس ملی حفاظت خاک و آبخیزداری با محوریت «پایش و ارزیابی منابع و مدیریت آنها در حوزه­‌های آبخیز» پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مهندسی رودخانه، ضریب زبری مانینگ، عدد فرود، رودخانه ی رادکان، خراسان رضوی هستند. این مقاله در تاریخ 9 مرداد 1398 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1133 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که از روش های معمول برای برآورد سرعت و دبی جریان در کانال ها و رودخانه ها استفاده از روابط تجربی نظیر معادله مانینگ می باشد. در این روش تعیین ضریب زبری دارای اهمیت ویژه ای است. محقیقن زیادی در خصوص برآورد منطقی آن در شرایط و رودخانه های مختلف تحقیق و پژوهش کرده اند. دراین راستا پژوهشی در رودخانه رادکان ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی شاخص ها و عوامل موثر بر ضریب زبری مانینگ در رودخانه ها و تعیین مدل جدید جهت برآورد آن (مطالعه موردی رودخانه رادکان خراسان رضوی) با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.