فهم الگوی فرآیندی طراحی و استقرار نظام جانشین پروری در سازمان های دولتی

Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 495

This Paper With 26 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_HRMJ-9-4_003

تاریخ نمایه سازی: 16 مرداد 1398

Abstract:

 برنامه جانشین پروری یکی از نیازهای اساسی و مهم سازمان­های دولتی است. سازمان های دولتی باید براساس اقتضائات بخش دولتی و سازمان موردنظر، برنامه جانشین پروری متناسب با خودشان را تهیه کنند. پژوهش حاضر با هدف فهم الگوی جانشین پروری در بخش دولتی شکل گرفته است. در این پژوهش با بهره گیری از روش داده بنیاد و به طورخاص رهیافت نظام مند اشتراوس و کوربین، الگوی فرایندی جانشین پروری در سازمان های دولتی استخراج شد. با تحلیل مصاحبه های انجام شده از مدیران و کارشناسان سازمان مذکور، در مرحله اول بیش از 350 مفهوم به دست آمد. در کدگذاری انتخابی این مفاهیم طبقه بندی و 41 کد محوری مرتبط با مقوله محوری یعنی جانشین پروری در سازمان های دولتی استخراج شد که هرکدام ذیل مقوله های الگوی نظام مند (شرایط علی، شرایط زمینه ای، راهبردها، شرایط مداخله­گر و پیامدها) جای گرفت و تشریح شد. در نتیجه گیری مشخص شد که در معرض فشار سیاسی بودن سازمان های دولتی، سهم خواهی احزاب، بوروکراسی و تشریفات زائد اداری، عدم ثبات مدیران، ناکارآمدی واحد مدیریت منابع انسانی، توجه به ارزش های عمومی و ... برخی از شرایط و محدودیت های خاص سازمان های دولتی در اجرای برنامه جانشین پروری است. بدین جهت مشخص می شود که استفاده از مدل های جانشین پروری بخش خصوصی در بخش دولتی بدون درنظرگرفتن اقتضائات بخش دولتی قابل توصیه نیست.

Authors

میثم لطیفی

دانشیار دانشگاه امام صادق علیه السلام

محمد عبدالحسین زاده

دانشجوی دکتری گروه مدیریت دولتی،دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران و پژوهشگر کارگروه حکمرانی پژوهشکده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی حکمت

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :