تاثیر آبیاری،کمپوست و سطوح اوره برعملکرد گل محمدی در دشت اردبیل

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 306

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCOCA03_424

تاریخ نمایه سازی: 24 شهریور 1398

Abstract:

گل محمدی متعلق به خانواده Rosaceae است. با توجه به قابلیت کشت گل محمدی از دیرباز در منطقه اردبیل بصورتپراکنده، در سال های اخیر پرورش گل محمدی بصورت مزرعه ای و گلستان خصوصا بین زنان روستایی توسط سازمان جهاد کشاورزیاستان ترویج و پشتیبانی می شود. استفاده از محصولات مختلف گل محمدی نظیر گل تازه برای مصارف تهیه مربا، مصرف دارویی وغذایی بعنوان چای و دمنوش، گلاب گیری و استخراج اسانس جهت تولید عطر و ... رواج دارد. مدیریت کود دهی ازت در گیاهان ازجنبه های مختلف شامل نوع کود، روش، مقدار و زمان مصرف آن قابل بررسی است. مجموعه این عوامل بستگی به فاکتورهایی نظیرنوع گیاه و عملکرد مورد انتظار در شرایط آب و هوایی منطقه، نحوه آبیاری، مواد آلی، بافت و سایر خصوصیات خاک دارد. زمین هایتحت کشت این محصول اغلب میزان مواد آلی کم است و تاکنون تحقیقات مفصلی جهت تاثیرکودها برعملکرد کمی و کیفی گلمحمدی در منطقه انجام نشده است به لحاظ پائین بودن مقدار مواد آلی و محدودیت عنصر پر مصرف ازت و لزوم توجه به منابع آبیمنطقه این تحقیق انجام گردید. به این منظور تاثیر تعداد دفعات آبیاری همراه با سطوح مختلف ازت وکمپوست بر عملکرد گلمحمدی بررسی گردید تا ضمن دستیابی به بهترین تیمار کودی وآبی توصیه صحیحی جهت افزایش عملکرد گل محمدی ارائه شود.

Authors

محمد انوار

کارشناس خاک شناسی و مسئول آزمایشگاه های خاک شناسی دانشگاه محقق اردبیلی و کارشناس مشاور کشاورزی

فرشته نورالهی ایردموسی

دانشجوی کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علف های هرز دانشگاه محقق اردبیلی و کارشناس ترویج سازمان جهادکشاورزی استان اردبیل