تاثیر بسته بندی اتمسفر اصلاح شده (MAP) بر برخی خصوصیات خیار رقم رویال
Publish place: Science and Technology Package، Vol: 8، Issue: 32
Publish Year: 1396
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 523
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.
- Certificate
- I'm the author of the paper
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
Export:
Document National Code:
JR_STP-8-32_006
Index date: 17 September 2019
تاثیر بسته بندی اتمسفر اصلاح شده (MAP) بر برخی خصوصیات خیار رقم رویال abstract
یکی از مشکلات نگهداری میوههایی نظیر خیار، آسیب سرمایی آن است که در طول نگهداری منجر به تغییر ترکیبات و در نتیجه افت کیفیت آن میشود. هدف از اجرای این تحقیق، بررسی اثر بستهبندی اتمسفر اصلاح شده روی کیفیت خیار رقم رویال طی مدت نگهداری میباشد. مقایسه کیفیت خیارهای نگهدای شده در دمای 4 درجه سلسیوس در سه نوع بستهبندی: A: هوای معمولی و بسته منفذدار در تعادل با هوای محیط؛ B: هوای معمولی و بسته بدون منفذ؛ C: 10% O2 + 5%CO2 انجام شد. تنفس خیارها (برحسب میزان CO2 تولیدی)، سرمازدگی، میزان تغییر گلوکز، فروکتوز و اسید مالیک طی زمان بررسی شدند. بستهبندیهای اتمسفر اصلاح شدهMAP کیفیت خیارها را بهتر از نگهداری سردخانه در دمای 4 درجه حفظ کرده و افزایش میزان CO2 (5%) و کاهش میزان O2 (10%) نیز باعث افزایش مقاومت خیارها شد. محتوای قندها از جمله فروکتوز، گلوکز و اسیدهای ارگانیک به خصوص اسید مالیک در سطوح بالاتری در خیارهای نگهداری شده در بسته C نسبت به نمونههای نگهداری شده در دو بسته دیگر حفظ شد. نرخ تنفس (تابعی از تولید CO2) میوه خیار در طول نگهداری در 4 درجه سانتیگراد به طور قابل توجهی تحت شرایط اتمسفر اصلاح شده MAP متوقف شد که در این مورد بسته C موثرتر بود. در نهایت مشخص شد که استفاده از اتمسفر اصلاح شده با میزان اکسیژن کمتر (10% O2 + 5% CO2) در کاهش صدمات سرمایشی و حفظ کیفیت خیار سودمند بوده و میتوان از این روش به عنوان روش مناسب پس از برداشت بهرهمند شد.
تاثیر بسته بندی اتمسفر اصلاح شده (MAP) بر برخی خصوصیات خیار رقم رویال Keywords:
تاثیر بسته بندی اتمسفر اصلاح شده (MAP) بر برخی خصوصیات خیار رقم رویال authors
گیسو ملکی
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد
ناصر صداقت
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد
مهدی فرهودی
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
محبت محبی
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :