برخی از جنبه های کاربردی نانو مواد تجدیدپذیر در بسته بندی مواد غذایی
Publish place: Science and Technology Package، Vol: 8، Issue: 29
Publish Year: 1396
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 343
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_STP-8-29_002
Index date: 17 September 2019
برخی از جنبه های کاربردی نانو مواد تجدیدپذیر در بسته بندی مواد غذایی abstract
استفاده بیرویه از فیلم های بسته بندی پلاستیکی و ایجاد مشکلات زیست محیطی موجب توسعه استفاده از بسته بندی های زیست تخریب پذیر شده است. این مواد اساسا از مواد خام کشاورزی (سلولز، نشاسته و پروتئین) یا ضایعات صنایع فرآوری مواد غذایی دریایی (کیتین/کیتوزان) مشتق می شوند. اگر چه مشکلاتی مثل خواص مکانیکی و ممانعت کنندگی ضعیف دارند؛ اما از فناوری نانوکامپوزیت ها تا حد زیادی این مشکلات برطرف شده است. نانو کامپوزیت ها همچنین نقش های دیگری مثل فعالیت ضدمیکروبی، تثبیت آنزیمی، حسگرهای زیستی و ... دارند. در این مقاله برخی از جنبه های کاربردی بالقوه کیتوزان، زانتان و لیگنین در به دست آوردن بسته بندی ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی ارائه شده است. یکی از روش های کاربرد کیتوزان، استفاده از آن در هیدروژل ها می باشد. بر این اساس، شبکه ای بر پایه هیدروژل های کیتوزان با اتصالات عرضی کووالانسی ایجاد می شود. ایجاد اتصال عرضی با پیوند کووالانسی منجر به تشکیل یک شبکه دائمی می شود که موجب رهایش دارو با انتشار کنترل شده و افزایش خواص مکانیکی هیدروژل می شود. مطابق با نتایج ارائه شده، انتشار آرومای وانیلین از هیدروژل های نانوکامپوزیت کیتوزان و هیدروژلهای لیگنین- زانتان با تاخیر صورت می گیرد. همچنین در مطالعات انجام شده بر روی لیگنین مشخص شده که نقش لیگنین به عنوان عامل ضدمیکروبی و آنتیاکسیدان در ترکیب پلیاولفین وابسته به نوع لیگنین و خصوصیات آن است.
برخی از جنبه های کاربردی نانو مواد تجدیدپذیر در بسته بندی مواد غذایی Keywords:
برخی از جنبه های کاربردی نانو مواد تجدیدپذیر در بسته بندی مواد غذایی authors
جعفر محمدزاده میلانی
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، مازندران
ریحانه شکرپور
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، مازندران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :