مروری بر آرای طب سنتی ایرانی در خصوص درمان سندرم تخمدان پلیکیستیک با زالو
Publish Year: 1398
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 5,187
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_IJOGI-22-6_009
Index date: 30 September 2019
مروری بر آرای طب سنتی ایرانی در خصوص درمان سندرم تخمدان پلیکیستیک با زالو abstract
مقدمه: سندرم تخمدان پلیکیستیک، یکی از شایع ترین اختلالات اندوکرین در زنان سنین باروری است. طب مکمل با دید جامع و کلنگر خود در درمان بیماریها در بسیاری از کشورها مورد استقبال عمومی قرار گرفته است. زالودرمانی از روشهای درمانی در طب سنتی ایرانی است که از زمانهای قدیم تاکنون در درمان بسیاری از بیماریها به کار میرفته است. مطالعه حاضر با هدف مروری بر آرای طب سنتی ایرانی در خصوص درمان سندرم تخمدان پلیکیستیک با زالو انجام شد.
روش کار: در این مطالعه مروری مباحث مربوط به سندرم تخمدان پلیکیستیک و زالودرمانی از منابع طب سنتی ایران مانند قانون، خلاصهالحکمه، اکسیر اعظم و مفرحالقلوب مورد بررسی قرار گرفت. سپس مقالات موجود در بانکهای اطلاعاتی از جمله PubMed، Google Scholar، Scopus، SID و magiran با کلیدواژههای leech، leech theapy، Hirudo medicinalis، Hirudins و Hirudins به همراهpolysystic ovary syndrome، uterus،oligoamenorrhea و نیز زالو به همراه آمنوره، الیگومنوره، رحم، سندرم تخمدان پلیکیستیک در مقالات مروری و بالینی به زبان فارسی و انگلیسی و بدون محدودیت زمانی مورد جستجو قرار گرفت و مطالب مرتبط با موضوع استخراج شده، بررسی و دستهبندی شدند.
یافتهها: علائم سندرم تخمدان پلیکیستیک مانند بزرگی و سفتی تخمدانها، قطع و کاهش خونریزی قاعدگی در منابع طب سنتی ایرانی تحت عنوان احتباس طمث بیان شده است. زالودرمانی با برقراری قاعدگی، خارج کردن مواد زائد از بدن و نیز اثرات آنتیاکسیدان و ضد التهابی در این بیماران مفید است.
نتیجهگیری: زالودرمانی میتواند به عنوان درمان مکمل و کمکی در درمان بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلیکیستیک مورد استفاده قرار گیرد.
مروری بر آرای طب سنتی ایرانی در خصوص درمان سندرم تخمدان پلیکیستیک با زالو Keywords:
مروری بر آرای طب سنتی ایرانی در خصوص درمان سندرم تخمدان پلیکیستیک با زالو authors
مریم بهمن
دکترای تخصصی طب سنتی، دانشکده طب سنتی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران.
مژگان تن ساز
استادیار گروه طب سنتی، دانشکده طب سنتی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :