بررسی اثر سطوح مختلف آهک بر فعالیت میزان آنزیم های آنتی اکسیدانت در برخی ارقام گلابی

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 268

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI11_391

تاریخ نمایه سازی: 20 مهر 1398

Abstract:

به منظور بررسی میزان آنزیمهای آنتی اکسیدانت (کارتنوئید، سوپراکسیددیسموتاز، پرولین) در سه رقم گلابی(بیروتی، درگزی و ویلیام دوشس) با استفاده از دو پایه نیمه پاکوتاه OHF69 و پیرودوارف در مقایسه با پایه شاهد (بذری) در خاکهای آهکی در سه سطح آهک زنده ( 10، 15 و 20 درصد) در قالب آزمایش فاکتوریل با طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی به مدت 2 سال در داخل گلدانهای 20 کیلوگرمی اجرا گردید. از آب شرب شهری جهت آبیاری استفاده گردید. صفاتی از قبیل کارتنوئید، سوپراکسیددیسموتاز و پرولین برای اثرات متقابل آهک در پایه، آهک در پیوندک و پیوندک در پایه مورد (اثرات متقابل) مورد بررسی قرار گرفت. بیشترین میزان کارتنوئید در آهک 20 درصد و ترکیب رقم بیروتی بر روی پایه پیرودوارف (L3C4) به میزان 3/83 و کمترین میزان در آهک ده درصد و رقم درگزی با پایه بارتلت (بذری) (L1C2) به میزان 2/18 نشان داده شد . در صفت سوپراکسید دیسموتاز بیشترین میزان در آهک 20 درصد و رقم درگزی و پیرودوارف (L3C5) به میزان 3/35 و کمترین میزان در آهک 20 درصد و رقم بیروتی و پایه (L3C7) OHF69 به میزان 1/57 نشان داده شد. در میزان پرولین بیشترین میزان در آهک 20 درصد و رقم بیروتی و پایه (L3C7) OHF69 به میزان 1/29 و کمترین میزان در آهک 10 درصد در رقم دوشس و پایه (L1C9) OHF69 به میزان 0/406 ثبت گردید . پایه ها در سطوح مختلف واکنش متفاوتی نسبت به میزان آنتی اکسیدانت از خود نشان داده و پایه هایی که مقاومت بهتری نسبت به آهک داشتند میزان آنتی اکسیدانت در آنها نسبت به شاهد کمتر بود.

Authors

اکبر اسماعیلی

دانشجوی دکترای علوم باغبانی و محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام. سازمان تحقیقات آموزش وترویج کشاورزی، ایلام، ایران

حمید عبدالهی

موسسه تحقیقات علوم باغبانی مرکز تحقیقات میوههای معتدله و سردسیری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران