انسجام معرفت تصوری و معرفت تصدیقی به باری تعالی، در پرتو تحلیل گزاره کمال معرفته التصدیق به از خطبه اول نهج البلاغه
Publish place: Existence and Knowledge، Vol: 2، Issue: 2
Publish Year: 1394
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 381
This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_HASPH-2-2_002
Index date: 28 October 2019
انسجام معرفت تصوری و معرفت تصدیقی به باری تعالی، در پرتو تحلیل گزاره کمال معرفته التصدیق به از خطبه اول نهج البلاغه abstract
بخش اول از نخستین خطبه نهج البلاغه، بیانی برهانی در توصیف و تبیین مراتب دین، معرفت، اخلاص و توحید باری تعالی است. امیر المومنین علیه السلام در عبارت کمال معرفته التصدیق به از این خطبه، به بیان رابطه معرفت باری تعالی با تصدیق او می پردازد.
پژوهش جاری در صدد است تا با روی آورد تحلیلی - منطقی و ابزارهای مخلتف آن، چگونگی ارتباط و انسجام معرفت باری تعالی با تصدیق او در گزاره مذکور از نهج البلاغه را توصیف و تبیین نماید. ره آورد تحلیل این گزاره، نشان از تشکیک پذیری معرفت، و عینیت - و نه صرفا استلزام - کمال معرفت تصوری با معرفت تصدیقی باری تعالی دارد. امکان عینیت دو نوع معرفت تصوری و تصدیقی، تنها در بستر مبانی معرفت شناختی حکمت متعالیه قابل ارائه و تقریری صحیح است. گزاره مذکور از نهج البلاغه، همچنین قابلیت تبدیل به گونه ای از برهان وجودی بر اثبات باری تعالی را دارا است. نقد خلط مفهوم و مصداق و عدم امکان راهیابی از معرفت تصوری به معرفت تصدیقی بر این گزاره و دیگر براهین وجودی نیز، مردود بوده و سعی می گردد تا پاسخی صحیح برای آن ارائه گردد.
انسجام معرفت تصوری و معرفت تصدیقی به باری تعالی، در پرتو تحلیل گزاره کمال معرفته التصدیق به از خطبه اول نهج البلاغه Keywords:
انسجام معرفت تصوری و معرفت تصدیقی به باری تعالی، در پرتو تحلیل گزاره کمال معرفته التصدیق به از خطبه اول نهج البلاغه authors
محمدحسین وفاییان
دانشجوی دکتری فلسفه و کلام اسلامی دانشگاه تهران