Biological effects of two eco-friendly novel formulations of a pyrethroid insecticide lambda-cyhalothrin on the parasitoid wasp Trissolcus grandis (Thomson)
Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 428
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_BIO-8-1_008
تاریخ نمایه سازی: 2 آذر 1398
Abstract:
سن گندم Eurygaster integriceps Puton ، مهم ترین آفت گندم و جو در ایران و خاورمیانه می باشد. کنترل شیمیایی این آفت باید با استفاده از حشره کش های انتخابی به منظور حفظ و حمایت از دشمنان طبیعی آن از جمله زنبور Trissolcus grandis (Thomson) انجام گیرد. در این تحقیق اثرات کشندگی دزهای توصیه شده مزرعه ای دو فرمولاسیون جدید لامبداسی هالوترین شامل کاراته زئون® (CS 10%) و هف لامبدا ®(SC 5%) روی مرحله بالغ و مراحل نابالغ رشدی T. grandis تحت شرایط آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت. تماس زنبورهای بالغ با غلظت های توصیه شده برای سمپاشی با هر دو حشره کش باعث ایجاد 100% تلفات گردید. تخم های پارازیته شده شامل سن یک لاروی (سومین روز پارازیتیسم)، سن دو لاروی (پنجمین روز پارازیتیسم) و مرحله ی شفیرگی (هشتمین روز پارازیتیسم) در محلول حشره کش ها غوطه ور شدند. در تخم های غوطه ور شده در هر دو حشره کش در همه مراحل نابالغ رشدی، بیشترین درصد خروج زنبورهای ماده بالغ T. grandis در فرمولاسیون SC 5% مشاهده شد. تیمار تخم ها با هر دو حشره کش در مراحل مختلف نابالغ رشدی زنبور پارازیتوئید هیچ اثر منفی روی فعالیت پارازیتیسم آن ها نداشت. بنابراین، هف لامبدا® به دلیل اثر منفی کمتر در تعداد حشرات بالغ خارج شده بعد از تیمار تخم ها با محلول حشره کش انتخابی تر می باشد. با توجه به نتایج تحقیق حاضر، هف لامبدا® می تواند به عنوان حشره کش انتخابی کم خطر و دوست دار محیط در مدیریت سن گندم مدنظر قرار گیرد.
Keywords:
Authors
پریسا هنرمند
گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.
قدیر نوری قنبلاتی
گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.
هوشنگ رفیعی دستجردی
گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.
عسگر عباداللهی
دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :