سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

نقش فضاهای زیرسطحی در دستیابی به توسعه شهری پایدارمطالعه موردی: شهر مشهد

Publish Year: 1389
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,797

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CSUD01_005

Index date: 9 July 2010

نقش فضاهای زیرسطحی در دستیابی به توسعه شهری پایدارمطالعه موردی: شهر مشهد abstract

بهدنبال تغییر و تحولات شهری در دوران اخیر و پیدایش نیازهای جدید، فضاهای زیرسطحی بهعنوان یکی از محورهای بااهمیت در شهرسازی مطرح شده است. چگونگی استفاده از فضاهای زیرسطحی شهری در نقاط مختلف جهان بر حسب ویژگیها و شرایط مختلف، متفاوت میباشد. فضاهای زیر سطحی مزایای فراوانی از جمله توسعه اقتصادی، حفاظت از محیطزیست و به حداقل رساندن آثار منفی زیستمحیطی، ایمنی و امنیت، تقویت شبکه پیاده و افزایش ارتباطات اجتماعی، تامین کاربریهای مورد نیاز، استفاده کارا از فضاهای موجود و صرفهجویی در مصرف انرژی دارند و با توجه به اینکه این فضاها با بسیاری از اصول و استراتژیهای توسعه پایدار همگام و همسو میباشند، از آنها بهعنوان عواملی در جهت پایداری شهرها یاد شده است. شهر مشهد یکی از نمونههای موجود در این خصوص میباشد که پروژه گسترش حیات شهری در ترازهای زیرسطحی بافت پیرامون حرم مطهر در آن در حال تهیه و اجرا است. در این راستا بهمنظور بررسی ارتباط میان پایداری و بکارگیری فضاهای زیرسطحی، معیارها و شاخصهای پایداری مرتبط با فضاهای زیرسطحی از دستور کار 21 که از جمله مهمترین اسناد مرتبط با پایداری است، در شش بعد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، زیستمحیطی، مدیریتی، کالبدی و حمل و نقل استخراج شده و با اصول بکارگرفته شده در پروژه زیرسطحی شهر مشهد، مقایسه شده است. یافتههای تحقیق نشان میدهد که اغلب شاخصهای مرتبط با پایداری فضاهای زیرسطحی در این طرح مورد توجه قرار گرفته و بهعبارت دیگر، این طرح در ایدهها و برنامههای خود در راستای پایداری حرکت نموده است.

نقش فضاهای زیرسطحی در دستیابی به توسعه شهری پایدارمطالعه موردی: شهر مشهد Keywords:

نقش فضاهای زیرسطحی در دستیابی به توسعه شهری پایدارمطالعه موردی: شهر مشهد authors

سارا حبیبی

دانشجوی دوره دکتری شهرسازی دانشگاه تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
! حرینی، حسین، مقایسه مفاهیم توسعه و توسعه پایدار: یک ...
! طبیبیان، منوچهر، فریادی، شهرزاد، ارزیابی کیفیت محیط زیست شهری، ...
! موسسه وهشی توسعه محیط و سکونتگاه‌ها، طرح راهبردی- ساختاری ...
- Bobylev, N., _ Mainstreaming sustainable development into _ city's ...
_ Cano-Hurtado, J. J. , Canto-Perello, J., "Sustainable development of ...
_ Carmody, J., Sterling, R., , "Underground space design: A ...
- Goel , R. K. , Dube, A. K., "Status ...
- Gordad, J.P. "Urban underground space and benefits of _ ...
- Parriaux, A., Tacher, L, Kaufmann, V., Blunier, P., "Underground ...
-Roberts, Don V., "Sustainable development and the Ase of underground ...
_ Sterling, R.L, "Going under to stay on top, Revisited: ...
Urban Underground Space ...
Brundtland Committee 3- Agenda 21 ...
The HABITAT Agenda ...
Eugene Henord 6- Edouard Utudjian ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "نقش فضاهای زیرسطحی در دستیابی به توسعه شهری پایدارمطالعه موردی: شهر مشهد" توسط سارا حبیبی، دانشجوی دوره دکتری شهرسازی دانشگاه تهران نوشته شده و در سال 1389 پس از تایید کمیته علمی نخستین همایش توسعه شهری پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله توسعه پایدار، دستور کار 21 ، فضاهای زیرسطحی، شهر مشهد، معیار، شاخص هستند. این مقاله در تاریخ 18 تیر 1389 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2797 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که بهدنبال تغییر و تحولات شهری در دوران اخیر و پیدایش نیازهای جدید، فضاهای زیرسطحی بهعنوان یکی از محورهای بااهمیت در شهرسازی مطرح شده است. چگونگی استفاده از فضاهای زیرسطحی شهری در نقاط مختلف جهان بر حسب ویژگیها و شرایط مختلف، متفاوت میباشد. فضاهای زیر سطحی مزایای فراوانی از جمله توسعه اقتصادی، حفاظت از محیطزیست و به حداقل رساندن آثار منفی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله نقش فضاهای زیرسطحی در دستیابی به توسعه شهری پایدارمطالعه موردی: شهر مشهد با 15 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.