سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

پایداری شهر در شهر سازی پایدار سکونتگاههای بومی حاشیه جنوبی دریای خزر

Publish Year: 1389
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,813

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CSUD01_067

Index date: 9 July 2010

پایداری شهر در شهر سازی پایدار سکونتگاههای بومی حاشیه جنوبی دریای خزر abstract

شهرهای ایرانی در گذشته بهترین نمونه های پایداری را در خود متجلی ساخته اند. توجه به محدودیت های اکولوژیک، نظیر آب،توسعه متناسب و سازگار با طبیعت، صرفه جوئی در منابع ، ابداع روش های مناسب برای ادامه حیات نظیر قنات و بادگیر و استفاده هنرمندانه از آب و گیاه، ایجاد باغ ها و باغچه ها همه نمونه هائی از این پایداری بوده اند. اما در جریان رواج معماری مدرن با از دست دادن گوهر ناب معماری ایرانی خسارت های سنگین و گاه جبران ناپذیری به محیط زیست، اقتصاد و فرهنگمان وارد شده است. لذا ضروری است جهت ارائه الگوهای معماری پایدار و راهکارهای بهینه سازی مصرف انرژی در احداث بناها ابتدا راه حل های سنتی در معماری محلی را ارزیابی کرده، آنگاه برای تطبیق با ملزومات مدرن و پیشرفته این روش ها را اصلاح کرد. اقلیم معتدل به عنوان یکی از مناطق اقلیمی ایران، راهکارهای خاص خود را می طلبد که بسیاری از این تمهیدات در معماری بومی آن، مشهود است. با این نگرش با هدف بررسی شهر سازی بومی در این اقلیم، معماری بومی کرانه جنوبی دریای خزر بررسی می شود. در ابتدا به بررسی اقلیمی منطقه از نظر آسایش انسان در فضاهای زندگی و شرایط ساخت و ساز معماری پرداخته می شود. سپس با بررسی نمونه های معماری بومی، ویژگیهای شهر سازی بومی همساز با اقلیم بیان می شود. ویژگیهای به دست آمده از این پژوهش می تواند به منظور دستیابی به اصول و ضوابط طراحی همساز با اقلیم با شناخت نیازهای امروزی، راهگشای طراحی شهری در کرانه جنوبی دریای خزر باشد.

پایداری شهر در شهر سازی پایدار سکونتگاههای بومی حاشیه جنوبی دریای خزر Keywords:

شهر سازی پایدار , معماری بومی , اقلیم , کرانه جنوبی دریای خزر

پایداری شهر در شهر سازی پایدار سکونتگاههای بومی حاشیه جنوبی دریای خزر authors

مریم غلامی توانی

عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

هادی ملایی توانا

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
کسمایی مرتضی، اقلیم و معماری، ویراستار احمدی نژاد محمد، ویراست ...
دانلد واتسون -کنت لبز، طراحی اقلیمی، اصول نظری و اجرایی ...
پیرنیا, محمد کریم، آشنایی با معماری اسلامی ایران، تدوین غلام ...
توسلی. محمود، اصول وروشهای طراحی شهری وفضاهای مسکونی ایران، جلد ...
رازجویان، محمود، آسایش بوسیله معماری همساز با اقلیم. تهران، مرکز ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "پایداری شهر در شهر سازی پایدار سکونتگاههای بومی حاشیه جنوبی دریای خزر" توسط مریم غلامی توانی، عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس؛ هادی ملایی توانا، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر نوشته شده و در سال 1389 پس از تایید کمیته علمی نخستین همایش توسعه شهری پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شهر سازی پایدار، معماری بومی، اقلیم، کرانه جنوبی دریای خزر هستند. این مقاله در تاریخ 18 تیر 1389 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1813 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که شهرهای ایرانی در گذشته بهترین نمونه های پایداری را در خود متجلی ساخته اند. توجه به محدودیت های اکولوژیک، نظیر آب،توسعه متناسب و سازگار با طبیعت، صرفه جوئی در منابع ، ابداع روش های مناسب برای ادامه حیات نظیر قنات و بادگیر و استفاده هنرمندانه از آب و گیاه، ایجاد باغ ها و باغچه ها همه نمونه هائی از این ... . برای دانلود فایل کامل مقاله پایداری شهر در شهر سازی پایدار سکونتگاههای بومی حاشیه جنوبی دریای خزر با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.