سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تأثیر ساختار کالبدی بر پایداری محله

Publish Year: 1389
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,674

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CSUD01_097

Index date: 9 July 2010

تأثیر ساختار کالبدی بر پایداری محله abstract

پایداری نه تنها در مفهوم معمول آن که مباحث انرژی، محیط زیست، اکولوژی، فنآوری بومی، کاهش آلودگیها و مشارکت مردم را دربر میگیرد، بلکه توجه به تعامل کالبد با رفتارهای انسانی، ایجاد پایداری اجتماعی با بالا بردن کیفیت زندگی و تأمین عدالت را نیز شامل میشود. در محله پایدار، علاوه بر توجه به اکولوژی، محیط زیست، انرژی و سایر مقولاتی که به آنها اشاره شد، باید حس تعلق به مکان، ایجاد و افزایش یابد. با حفظ تراکم و ارتباطهای سالم و پیش بینی اندازه مناسب برای سکونتگاه، روابط اجتماعی مطلو ب توسعه یابد و مفهومی دیگر از حیات مدنی ایجاد شود. محله پایدار چنان سازمانی دارد که امکان ارضای نیا ز شهروندا ن و رضایتمندی از زندگی را بدون ایجاد مشکل و نارسایی در شرایط زیست آیندگان فراهم میآورد. بسیاری از محلات درگذشته م ی- توانستند خودکفا عمل کرده و نیازهای خود را تأمین کنند. هم اکنون نیز در واحدهای محله لازم است این امکان فراه م شو د ک ه کلیه نیازهای ساکنین تأمین گردد؛ چرا که در محلات پایدار دسترسی به خدمات در زمینههای مختلف، مساکن استاندارد و امکانات زندگی فراهم است. در بافت قدیمی شهرهای ایران بیشتر محلات دارای وضع نابسامانی هستند که این وضع معلول سیمای بصر ی بیمار شهر است که خود زاییده کالبدی نامناسب است. در این پژوهش، هدف آن است که ابتدا میزان تأثیرات احتمالی یک ساختا ر کالبدی مناسب بر پایداری محله از طریق استخراج معیارهای پایداری از منابع موثق موجود بررسی شود و در انتها معیارهای کالبدی مناسب برای پایداری محله تفسیر شوند

تأثیر ساختار کالبدی بر پایداری محله Keywords:

تأثیر ساختار کالبدی بر پایداری محله authors

مرتضی محمدی

کارشناسی ارشد طراحی شهری دانشگاه علم و صنعت

سیدمجید مفیدی

دکترای شهرسازی، استادیار دانشکده شهرسازی، دانشگاه علم و صنعت

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
_ ا ام ویلر، تی بیتلی، نوشتارهایی درباره توسعه شهری ...
_ مرینی، سید حسین، تحلیل فضاهای شهری، دانشگاه تهران، .1375 ...
براند فری، هیلدر، طراحی شهری به سوی یک شکل پایدارتر ...
_ ابایجانی، مونا، مفیدی، سید مجید، "مفهوم معماری پایدار"، موعه ...
_ گیزی، محمد مهدی، محله مسکونی پایدار: بررسی طبیقی محلات ...
_ برک پور، ناصر، "برنامه‌ریزی شهری و ارزشهای سیاسی"، نشریه ...
_ نوریان، فرشاد، عبدالهی ثابت، محمد مهدی، "تببین معیارها و ...
_ گیزی، محمد مهدی، "توسعه شهری پایدار: برداشت و تحلیلی ...
_ حاجی پور، خلیل، کنامه‌ریزی محله مبنا: رهیافتی کارآمد در ...
_ جبیبی، سید محسن، "چگونگی الگوپذیری و تجدید سازمان استخوانبندی ...
_ شکوهی، صالح، زمین و مسکن پایدار، پژوهش ره شده ...
_ Krier, Leon., Houses, Palaces, Cities, Edited by Demetri Porphyrios ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تأثیر ساختار کالبدی بر پایداری محله" توسط مرتضی محمدی، کارشناسی ارشد طراحی شهری دانشگاه علم و صنعت؛ سیدمجید مفیدی، دکترای شهرسازی، استادیار دانشکده شهرسازی، دانشگاه علم و صنعت نوشته شده و در سال 1389 پس از تایید کمیته علمی نخستین همایش توسعه شهری پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله پایداری، شهر پایدار، محله، ساختار کالبدی هستند. این مقاله در تاریخ 18 تیر 1389 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2674 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که پایداری نه تنها در مفهوم معمول آن که مباحث انرژی، محیط زیست، اکولوژی، فنآوری بومی، کاهش آلودگیها و مشارکت مردم را دربر میگیرد، بلکه توجه به تعامل کالبد با رفتارهای انسانی، ایجاد پایداری اجتماعی با بالا بردن کیفیت زندگی و تأمین عدالت را نیز شامل میشود. در محله پایدار، علاوه بر توجه به اکولوژی، محیط زیست، انرژی و سایر مقولاتی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تأثیر ساختار کالبدی بر پایداری محله با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.