سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مقایسه موردی چهار روش FAO , EPM , MPSIAC و BLM در برآورد فرسایش و رسوب حوضه آبخیز تنگ کنشت

Publish Year: 1383
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 4,526

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SCSWR02_024

Index date: 25 April 2006

مقایسه موردی چهار روش FAO , EPM , MPSIAC و BLM در برآورد فرسایش و رسوب حوضه آبخیز تنگ کنشت abstract

فرسایش خاک از جمله فرآیندهایی است که منابع آب و خاک و در نهایت تمدن کشاورزی و فرهنگی یک کشور را مورد تهدید قرار می دهد. فرآیند فرسایش بسیار پیچیده است و عوامل زیادی در آن دخیل هستند که از جمله مهم ترین آن ها عوامل اقلیمی، شیب زمین، پوشش گیاهی، مدیریت و نحوه کاربری اراضی را می توان نام برد. به دلیل عدم وجود اطلاعات در منطقه مورد مطالعه از بین روش های تجربی، چهار روش BLM, FAO, EPM, MPSIAC انتخاب گردیدند. ارزیابی این چهار مدل در یکی از حوضه های استان کرمانشاه با نام تنگ کنشت صورت پذیرفت. از بین چهار مدل مذکور، دو مدل اولیه، فرسایش و رسوب را به صورت کمی برآورد می کنند و دو مدل دیگر، فرسایش را به صورت کیفی بیان می کنند. ویژگی های ظاهری حوضه مذکور نشان از میزان متوسط فرسایش دارد که بر اساس روش MPSIAC میزان فرسایش سالانه حوضه 1002/7m2/Km2 و بر اساس روش EPM این مقدار 1739/2 m2/Km2 به دست آمد. هم چنین میزان رسوب سالانه در روش EPM , MPSIAC به ترتیب برابر با 521/7m3/Km2 , 307/8m3/Km2 محاسبه شد. در روش های BLM , FAO امتیار نهایی مربوط به فرسایش به ترتیب برابر با 47/3 و 29/1 محاسبه گردیند. لذا در روش FAO میزان فرسایش در کلاس چهارم قرار گرفت که نیاز به تغییرات وسیع و همه جانبه در اداره اراضی و محدود کردن عملیات ساختمانی دارد. در روش BLM نیز کلاس فرسایش در گروه کم ارزیابی شد. تفاوت های مشاهده شده بین مدل های MPSIAC , EPM ناشی از اختلاف ذاتی در برآورد فرسایش در روش های مذکور می باشد. اما اختلاف مشاهده شده در مدل های BLM , FAO به دلیل کیفی بودن پارامترهای آن ها وسلیقه ای بودن نظرات کارشناسی می باشد. بررسی ها و تحقیقات صورت گرفته حاکی از آن است که مدل MPSIAC نتایج بهتری را ارائه میکند و می توان از آن برای حوضه های فاقد آماهر استفاده نمود.

مقایسه موردی چهار روش FAO , EPM , MPSIAC و BLM در برآورد فرسایش و رسوب حوضه آبخیز تنگ کنشت Keywords:

مقایسه موردی چهار روش FAO , EPM , MPSIAC و BLM در برآورد فرسایش و رسوب حوضه آبخیز تنگ کنشت authors

سعید راستگو

دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی دانشگاه فردوسی مشهد

بیژن قهرمان

استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه فردوسی مشهد

کامران داوری

استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اسکندری، ذ. و محمدی، ج. 1380.برآورد پتانسیل فرسایش و رسوب ...
اسکوئی، س.، بروشکه، _ قدومی، ج. و عرب خدری، م. ...
بیات، ر.، رفاهی، ح.، درویش صفت، ع. و سرمدیان، ف. ...
بی نام، 1382 الف. گزارش مطالعات پوشش گیاهی حوضه آبخیز ...
حیدریان، ا. 1373. ارزیابی فرسایش و پیش‌بینی آن در مناطق ...
رفاهی، ح. 1379. فرسایش آبی و کنترل آن. انتشارات دانشگاه ...
شاکری، ش.و بلالی پور، ف.1374.مقایسه موردی _ روش EPM و ...
صادقی، ح. 1372. مقایسه چند روش برآورد فرسایش و تولید ...
ضیائی، ح. 1380.اصول مهندسی آبخیزداری. انتشارات دانشگاه امام رضا.300 صفحه. ...
طهماسبی پور، ن.، نجفی دیسفانی، م. و مهدوی، م. 1374. ...
عرب‌خدری، م.1374. معادله جهانی اصلاح شده تلفات خاک. مجله پژوهش ...
غفوری، م. و حافظی، ا.1380. گزارش مطالعات زمین‌شناسی حوضه آبخیز ...
نجفی نژاد، ع. 1373. بررسی کارایی مدل تجربی EPM در ...
نوروزی، غ.1376. فرسایش آبی در حوضه‌های آبخیز ایران. مجله جنگل ...
Bewket, W. and Stroosniyder, L. 2003. Effect of agroec ological ...
Lopez Bermodez, F. Romezo, A. Diaz, J. and Martinez, F.1996. ...
Lu, H., J.Geollant Prosser, L. Moran and G. Priestly. 2001. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مقایسه موردی چهار روش FAO , EPM , MPSIAC و BLM در برآورد فرسایش و رسوب حوضه آبخیز تنگ کنشت" توسط سعید راستگو، دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی دانشگاه فردوسی مشهد؛ بیژن قهرمان، استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه فردوسی مشهد؛ کامران داوری، استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه فردوسی مشهد نوشته شده و در سال 1383 پس از تایید کمیته علمی دومین کنفرانس ملی دانشجویی منابع آب و خاک پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله فرسایش ، رسوب BLM , FAO , EPM , MPSIAC هستند. این مقاله در تاریخ 5 اردیبهشت 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 4526 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که فرسایش خاک از جمله فرآیندهایی است که منابع آب و خاک و در نهایت تمدن کشاورزی و فرهنگی یک کشور را مورد تهدید قرار می دهد. فرآیند فرسایش بسیار پیچیده است و عوامل زیادی در آن دخیل هستند که از جمله مهم ترین آن ها عوامل اقلیمی، شیب زمین، پوشش گیاهی، مدیریت و نحوه کاربری اراضی را می توان نام ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مقایسه موردی چهار روش FAO , EPM , MPSIAC و BLM در برآورد فرسایش و رسوب حوضه آبخیز تنگ کنشت با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.