بررسی فعالیت های یاددهی- یادگیری مبتنی بر ایجاد نگرش کارآفرینانه در مدارس کارآفرینی (دوره ابتدایی) abstract
در دنیای امروز
کارآفرینی یک از عوامل رشد و توسعه جوامع و در نتیجه، رسیدن به توسعه پایدار محسوب می گردد. اهمیت
کارآفرینی در رشد همه جانبه کشورها به حدی است که نهاد ها و سازمان های آموزشی تلاش دارند آموزش های متناسب با
کارآفرینی را در همه مقاطع و دوره های تحصیلی اعم از رسمی و غیر رسمی گسترش دهند. برای شناسایی آموزش های متناسب، شناخت ویژگی ها و عواملی که در فرد منجر به رفتار کارآفرینانه می شود ضروری است و در این زمینه تحقیقات فراوانی صورت گرفته، نتایج تحقیقات نشان می دهد، نگرش کارافرینانه یکی از مهم ترین ابعاد روانی و شخصیتی در افراد کارافرین است که ختم به رفتار کارافرینانه می شود.
نگرش کارآفرینانه ویژگی شخصیتی است که در طول زمان و براساس تجارب با محیط در فرد ایجاد می شود. از سویی دوره ابتدایی به عنوان مهم ترین دوره آموزشی که به طور مستقیم بر رشد شخصیتی فرد موثر است شناخته شده است. بر این اساس پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل موثر بر ایجاد نگرش کارافرینانه در افراد و فعالیت های یاددهی- یادگیری متناسب با آن در دوره دبستان ، برای پایه گذاری این عوامل شخصیتی در افراد انجام گردیده است. در این پژوهش با استفاده از نتایج صورت گرفته و اسناد موجود در حوزه کارافرینی ، روانشناسی و مطالعات برنامه درسی، ابعاد نگرش کارافرینانه استخراج و فعالیت های یاددهی – یاگیری متناسب برای دوره ابتدایی برای کاربرد در مدارس
کارآفرینی تجویز و توصیه گردیده است. لذا این پژوهش از نوع مروری و شیوه جمع آوری و تحلیل داده ها از نوع سند کاوی بوده است. نتایج پژوهش نشان می دهد، میل به موفقیت، مرکز کنترل درونی، عزت نفس ادراک شده، خلاقیت و نوآوری، و فرصت شناسی، ابعاد شخصیتی هستند که در ایجاد نگرش کارافرینانه فرد موثر می باشند. نتایج پژوهش فعالیت های گروهی ، تکالیف مشارکتی، آموزش های مبتنی بر حل مسآله و رفعمشکل، آشنایی و حضور در موقعیت های واقعی ، گردش های علمی و بازی های جدی را به عنوان فعالیت های یاددهی – یادگیری متناسب با ایجاد نگرش کارافرینانه در فراگیران شناسایی و توصیه می کند.