سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

آبیاری میکرو (Micro Irrogation) روند توسعه، امکانات و محدودیت ها

Publish Year: 1373
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,950

This Paper With 28 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

INCID07_029

Index date: 9 May 2006

آبیاری میکرو (Micro Irrogation) روند توسعه، امکانات و محدودیت ها abstract

در حال حاضر حدود 240-270 میلیون هکتار اراضی تحت آبیاری در سطح دنیا وجود دارد که معادل 16% کل اراضی قابل کشت می باشد (postal 1992) حدود 40% غذای مردم جهان از این اراضی تحت آبیاری بدست می آید. این رقم در مقایسه با 48 میلیون هکتار اراضی کشت آبی در سالهای 1900 حدود 5 برابر افزایش نشان می دهد . معهذا در دهه های اخیر میزان رشد سطح تحت آبیاری کاهش یافته است بطوریکه در سالهای دهه 80 افزایشی معادل 23/6 میلیون هکتار در مساحت کشت آبی حاصل شده است در حالیکه توسعه آن در سالهای دهه 70 معادل رقم حدود 50 میلیون هکتار بوده است. این امر عمدتا ناشی از افزایش هزینه توسعه تاسیسات جدید ابیاری می باشد که در سطح جهانی به رقم 10 تا 20 هزار دلار در هر هکتار رسیده است. حدود 70% از کل مساحت 240-270 میلیون هکتاری اراضی تحت آبیاری جهان در کشورهای در حال توسعه واقع شده که هندوستان، چین، پاکستان، اندونزی – مکزیک، ایران و تایلند بالاترین سطوح تحت آبیاری را در این منطقه در بر می گیرند. (نمودار شماره 1) در حال حاضر کشور ما با حدود 6 میلیون هکتار کشت آبی دارای نرخ حدود 100 هکتار برای هر 1000 نفر یعنی دو برابر متوسط جهانی (50- هکتار برای هر 1000) نفر می باشد. و این خود رسالت مردم ما را برای افزایش تولید نشان میدهد. در شرایط موجود رشد افزایش تقاضا برای غذا در منطقه ای از جهان که کشور ما در آن قرار گرفته (غرب آسیا و شمال آفریقا) حدود 3/8 درصد در سال می باشد. این افزایش تقاضا برای غذا یا بایستی از طریق توسعه اراضی جدید تحت آبیاری حاصل شود (حدود 5 میلیون هکتار توسعه در سال) که حصول به این میزان توسعه بلحاظ محدودیت منابع آب و خاک مناسب مورد تردیدمی باشد و یا از طریق بهره برداری پیشرفته از اراضی موجود ، بهره حال نیاز غذایی بیشتر هشداری است در رابطه با مسئله تقاضای روز افزون برای تامین آب آبیاری و نیاز به تحویل در روشهای مدیریت فعلی کاربرد آب در راستای بالا بردن آبیاری . تلاش در جهت حل این نیاز از این بابت اهمیت دارد که درمنطقه اسیا و از جمله کشور ما حدود 80% منابع آبهای شیرین برای آبیاری کشاورزی مصرف می شود. (نمودار شماره 2). و بدین ترتیب اتکاء به آبیاری برای تامین غذای بیشتر امری اجتناب ناپذیر است که حصول به این مهم با افزایش سطح و بهسازی اراضی فعلی آبیاری و افزایش راندمان آبیاری امکان پذیر است. افزایش راندمان آبیاری بایستی بعنوان راه حل کلیدی مد نظر قرار گیرد تا امکان تولید بیشتر محصول بازاء هر متر مکعب آب مصرفی فراهم شود. در حال حاضر حدود 60 میلیون هکتار از اراضی تحت آبیاری جهان در خطر شوری و باتلاقی شدن قرار دارد. کشور ما ایران نیز از این خطر در امان نیست، در اغلب شبکه های آبیاری تحت بهره برداری مسایل فوق دامنگیر سازمان های بهره برداری میباشد که تلاش در جهت بهسازی و بهبود بازدهی اراضی را طلب می کند. متاسفانه آمار دقیقی از میزان صدمات شوری و زه دار شدن اراضی در شبکه های آبیاری کشور در دسترس نیست، معهذا شواهد موجود دال بر زه دار شدن نسبی بخش وسیعی از اراضی همراه با بروز مشکل شوری بخصوص در نواحی گرم و خشک کشور می باشد. برای بالا بردن تولید محصول بازاء هر واحد حجم آب مصرفی راه حل های متعددی وجود دارد که شامل بکارگیری تکنولوژیهای نو آبیاری، اعماق مدیریت مناسب توسط زارعین و متصدیان آب و اصلاح ساختار سازمان های توزیع آب می باشد. در بررسیهای بعدی خواهیم دید که با استفاده از تکنولوژیهای نو در آبیاری (آبیاری میکرو) حصول به اهداف توسعه و صرفه جویی در آب چگونه قابل حصول است .

آبیاری میکرو (Micro Irrogation) روند توسعه، امکانات و محدودیت ها authors

محمدکاظم سیاهی

عضو شورایعالی و هیئت اجرای کمیته ملی آبیاری و زهکشی ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Food & Agricalture organization of the United Nation, 1992, The ...
Bos, M.G and Nugetern, . 1990. "on _ International Instiute ...
John Hennessy, 1993, Water Management in the Next Century, ICID ...
United Nations Conference On Environmen tal & Deve lopcment (UNCED). ...
I. pai Wu, ICID, 15th congress, Hague the Netherland, 1993, ...
I- Silberstein, ICID 15th Congress on Irrigation & Drainage, Hague ...
Food & Agricalture organization of the United Nation 1972, Trickle ...
International Commision on Irrigation and Drainage (ICID), Micro Irrigation workshop, ...
Duccan sugar Institute, pune, India, 1988, Tech no-economn ic feasibility ...
- M.E. Jensen, 1980, Design and operation of farm irrigation ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "آبیاری میکرو (Micro Irrogation) روند توسعه، امکانات و محدودیت ها" توسط محمدکاظم سیاهی، عضو شورایعالی و هیئت اجرای کمیته ملی آبیاری و زهکشی ایران نوشته شده و در سال 1373 پس از تایید کمیته علمی هفتمین سمینار کمیته ملی آبیاری و زهکشی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 19 اردیبهشت 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2950 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در حال حاضر حدود 240-270 میلیون هکتار اراضی تحت آبیاری در سطح دنیا وجود دارد که معادل 16% کل اراضی قابل کشت می باشد (postal 1992) حدود 40% غذای مردم جهان از این اراضی تحت آبیاری بدست می آید. این رقم در مقایسه با 48 میلیون هکتار اراضی کشت آبی در سالهای 1900 حدود 5 برابر افزایش نشان می دهد ... . برای دانلود فایل کامل مقاله آبیاری میکرو (Micro Irrogation) روند توسعه، امکانات و محدودیت ها با 28 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.