بررسی تاثیر روش های مختلف خشک کردن بر مدت زمان خشک کردن، درصد اسانس و درصد کامازولن Matricaria recutita گیاه دارویی بابونه

Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 3,013

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI06_241

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389

Abstract:

به منظور بررسی تاثیر روش های مختلف خشک کردن بر زمان خشک کردن و سرعت کاهش وزن، میزان اسانس و درصد کامازولن گل های باباونه (Matricaria recutita) اصلاح شده، آزمایشی به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار به اجرا درآمد. شش توان مختلف میکروویو شامل 100، 180، 300، 450، 600 و 900 وات، سه دمای مختلف آون شامل 50، 60 و 70 درجه سانتیگراد و روش طبیعی (سایه و آفتاب) در این آزمایش مورد مقایسه قرار گرفتند. خشک کردن نمونه ها تا زمانی که وزن آنها به محتوای رطوبتی 0/10 بر پایه وزن خشک رسید، ادامه داشت. نتایج نشان دهنده تاثیر معنی دار روش های مختلف خشک کردن بر زمان خشک کردن، میزان اسانس و درصد کامازولن نمونه ها بود. کمترین زمان خشک کردن (6 تا 102 دقیقه با توجه به توان مورد نطر) در روش میکروویو و بیشترین آن (120 ساعت) در روش سایه حاصل شد. بالاترین درصد اسانس در دمای 50 ، 60 درجه آون و روش خشک کردن در سایه ( به ترتیب 0/95، 0/86 و 0/84 درصد) بدست آمد و کمترین میزان مربوط به خشک کردن در توان های بالای میکروویو، دمای 70 درجه آون و روش آفتاب (به ترتیب 0/55 و 0/47 درصد) بود. بالاترین درصد کامازولن در روش طبیعی و میکروویو ( به ترتیب 7/4 و 7/9 درصد) و کمترین میزان به وسیله خشک کردن در آون (2/9 درصد) به دست آمد. با توجه به نتایج این تحقیق می توان اظهار نمود که خشک کردن با استفاده از توان های پایین میکروویو از این جهت که درصد اسانس و کامازولن قابل ملاحظه ای را حفظ کرد و زمان خشک کردن را بسیار کاهش داد، برای خشک کردن گل های باوبونه بسیار مطلوب می باشند.

Authors

محمدتقی عبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی گرایش گیاهان دارویی دانشکده کشاور

میترا رحمتی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی گرایش گیاهان دارویی دانشکده کشاور

مجید عزیزی

دانشیار گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

محمد حسن زاده خیاط

استاد شیمی دارویی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Bottcher, H., Gunther, I., Rolf F. and Warnstorff, K., _ ...
  • Omidbaigi, R., Sefidkon, F. and Kazemi, F., 2003. Influence of ...
  • نمایش کامل مراجع