قرض الحسنه موجب تعادل بخشی به اقتصاد می شود

27 خرداد 1403 - خواندن 3 دقیقه - 73 بازدید

سنت قرض الحسنه در کنار دیگر اعمال مستحب و واجب، نقش مهمی در ایجاد تعادل اقتصادی در جامعه دارد.

 راستی الحسینی درباره رابطه توسعه اشتغال و کار آفرینی با ترویج فرهنگ قرض الحسنه در کشور با برنامه «گفتگوی اقتصادی» رادیو گفت وگو مصاحبه کرد.

راستی الحسینی گفت: قرض الحسنه یک رفتار اخلاقی است که آثار اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی فراوانی دارد.

وی حمایت از تولیدکنندگان داخلی و مصرف کنندگان کالا و خدمات ایرانی، ایجاد تعادل اقتصادی و کمک به ارتقای شاخص محروم زدایی در زمینه اشتغال و کارآفرینی را از جمله آثار قرض الحسنه در حوزه اقتصادی برشمرد و گفت: دولتمردان می توانند با هدف حمایت از تولیدکنندگان داخلی و مصرف کنندگان که توان پرداخت نقدی کالا را ندارند با محوریت بانکهای قرض الحسنه قابلیت هایی را ایجاد کنند.

این کارشناس امور بانکی ادامه داد: دولت باید با افزایش قدرت خرید مردم به حفظ و استمرار چرخه تولید ملی و تکثیر اشتغال در بنگاه های کوچک و متوسط که دارای زنجیره ارزش داخلی هستند کمک کند.

راستی الحسینی گفت: به عنوان مثال دولت می تواند با اجرای طرح «خرید کالا و خدمات ایرانی» و طرح «کالا کارت بانک» به منظور تامین بخشی از وجوه مورد نیاز خریداران در قالب تسهیلات قرض الحسنه به جامعه ی هدف توسعه ببخشد.

وی با بیان اینکه سنت قرض الحسنه در کنار دیگر اعمال مستحب و واجب، نقش مهمی در ایجاد تعادل اقتصادی در جامعه دارد افزود: در هر جامعه کسانی هستند که با وجود تلاش های زیاد اما با گرفتاری های غیرمنتظره روبرو شده و از نظر اقتصادی به هر دلیلی دچار چالش می شوند.

کارشناس امور بانکی لزوم تخصیص منابع دولتی به تسهیلات قرض الحسنه را یادآورشد و اظهارکرد: متاسفانه ما هنوز به نقطه حمایتی اصولی نرسیدیم که سیاست گذاران پولی و مالی تصمیم بگیرند بخش عمده ای از بار توزیع عدالت اقتصادی و اجتماعی جامعه را به سمت بانک های قرض الحسنه سوق دهند.

راستی الحسینی معتقد است یکی از ساختارها و رویکردهای مهم اشتغال و کارآفرینی و توسعه هدفمند می تواند در قالب عقد قرض الحسنه شکل بگیرد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر بانکها وام قرض الحسنه ازدواج و وام قرض الحسنه فرزندآوری را اعطا می کنند اما در بحث اشتغال و کارآفرینی هنوز منابعی در اختیار بانکها قرار نگرفته گفت: بانکها تا زمانی که منابع نداشته باشند به سختی ورود پیدا می کنند اما بانکهای قرض الحسنه بر اساس مسئولیت اجتماعی که در این عرصه دارند، ورود پیدا کردند.

این کارشناس امور بانکی کمک به حل مشکلات معیشتی جامعه را از فواید و آثار اجتماعی قرض الحسنه عنوان کرد و افزود: چه اشکالی دارد که هر یک از افراد یک کارت قرض الحسنه داشته باشند تا در انجام کارهای خیرخواهانه در جهت حل مشکلات جامعه شریک باشند؟!


مصاحبه با گفت و گوی اقتصادی 

تاریخ انتشار ۴ ۵ ۱۴۰۱

http://radiogoftogoo.ir/NewsDetails/?m=175100&n=1064203

تعادل بخشی اقتصادسنت قرض الحسنهتخصیص منابع دولتی به قرض الحسنهخرید کالا و خدمات ایرانیکارت قرض الحسنه، کارت زندگی