کوچینگ خانواده چیست ؟

30 خرداد 1403 - خواندن 5 دقیقه - 52 بازدید

نوعی از کوچینگ که به خانواده ها کمک میکند کوچینگ خانواده نام دارد.

کوچینگ خانواده یا Family Coaching فرایندی است که در آن کوچ یا مربی به خانواده ها کمک می کند که از توانمندی های خود در جهت رشد و توسعه زندگی فردی و خانوادگی استفاده کنند.

خانواده درمانی یک رویکرد درمانی است که بر کل نظام خانواده تمرکز دارد.

خانواده درمانی برای تاثیرگذاری بر یکی از اعضای خانواده باید به کل نظام خانواده پرداخت.


کوچینگ تاب آوری سازگاری و انعطاف پذیری را در خانواده ها پرورش می دهد.

خانواده درمانی بر این اعتقاد است که اختلال هیجانی زمانی ایجاد می شود که افراد به تمایز خود دست نیافته اند و قادر نیستند خود را به طور مناسبی از خانواده ی اصلی متمایز کنند.


در چنین حالتی ممکن است فرد دچار آمیختگی احساس و تفکر یا آمیختگی فرد با دیگران باشد که می تواند منجر به تودهی خود خانواده ی نامتمایز شود.

مریم فرجی روانشناس و مشاور خانواده در ادامه این مطلب آورده است خانواده درمانی بر جستجوی الگوهای قابل تشخیص و تکرارپذیر خانوادگی تاکید دارد و اولین بار در اواسط دهه 1950 مطرح شده است .

در مجموع، خانواده درمانی یک رویکرد جامع و سیستمی است که به درمان اختلالات از طریق تمرکز بر کل نظام خانواده می پردازد و بر مفاهیمی مانند تمایز، آمیختگی و مثلث سازی در خانواده تاکید دارد.

با این مقدمه اکنون شاید بتوان اشاره ای هم به کوچینگ خانواده داشت که نوعی از کوچینگ است که به خانواده ها کمک می کند تا مشکلات خانوادگی را حل کنند.

کوچینگ خانواده یک فرآیند مشارکتی است که در آن یک یا چند نفر از اعضای یک خانواده با یک کوچ متخصص و آموزش دیده برای رسیدگی به اهداف خاص و بهبود پویایی خانواده خود کار می کنند.

کوچینگ در اینجا به خانواده کمک می کند تا نقاط قوت، چالش ها و اهداف خود را شناسایی کرده و روی آنها کار کند و بر ایجاد تغییرات مثبت و تقویت روابط سالم تر در درون واحد خانواده تمرکز کند.


کوچینگ خانواده یا Family Coaching فرایندی است که در آن کوچ یا مربی به خانواده ها کمک می کند که از توانمندی های خود در جهت رشد و توسعه زندگی فردی و خانوادگی استفاده کنند.


کوچینگ خانواده به خانواده هایی که با مشکلات حاد خانوادگی مانند اعتیاد، طلاق یا خشونت خانگی مواجه هستند، کمک می کند تا به راه حل های بهتر دست یابند.


کوچینگ خانواده در دو نوع مختلف، کوچینگ درمانی و کوچینگ آموزشی، ارائه می شود:

1.کوچینگ درمانی: این نوع کوچینگ برای خانواده هایی که با مشکلات حاد خانوادگی مواجه هستند، استفاده می شود. کوچ در این نوع کوچینگ به خانواده ها کمک می کند تا به راه حل های درمانی دست یابند و از این طریق، خانواده را از آسیب های شدید جلوگیری می کند

2.کوچینگ آموزشی: این نوع کوچینگ به خانواده ها کمک می کند تا به راه حل های آموزشی دست یابند. کوچ در این نوع کوچینگ به خانواده ها آموزش می دهد تا چگونه با مشکلات خانوادگی روبرو شوند و از این طریق، خانواده را از آسیب های شدید جلوگیری می کند

این روش کمک میکند تا خانواده ها  به راه حل های بهتر دست یابند و از این طریق، کیفیت زندگی خانوادگی را افزایش دهند.

کوچینگ خودکارآمدی، بهزیستی و خودتنظیمی هدفمند را بهبود می بخشد، که از طریق رفتارهای محافظتی بهتر در مراقبت، مهارت های فرزندپروری و شایستگی عاطفی، تاب آوری خانواده را تقویت می کند.

مربیگری زندگی خانوادگی با ترکیب عناصر برنامه های پیشگیری مبتنی بر شواهد در افزایش عملکرد و رفاه در حوزه های شخصی و کاری موثر است.
کوچینگ تاب آوری سازگاری و انعطاف پذیری را در خانواده ها پرورش می دهد.
این روش به خانواده ها کمک می کند تا بهتر با تغییرات کنار بیایند و با خلاقیت راه حل های نوآورانه ای برای غلبه بر موانع پیدا کنند.
کوچینگ تاب آوری خانواده همچنین با تجهیز خانواده ها به مهارت های مقابله ای بهتر، کاهش اضطراب و افسردگی و ترویج ذهنیت خوش بینانه تر و سازگارتر، به رفاه ذهنی و بهباشی آنها کمک میکند.

تاب آوری می تواند پویایی و عملکرد تیمی را در خانواده ها بهبود بخشد، که منجر به ارتباطات بهتر، اصطکاک کمتر و احساس مشترک هدف می شود این یک محیط حمایتی ایجاد می کند که در آن اعضای خانواده احساس راحتی در ابراز احساسات و جستجوی حمایت از یکدیگر دارند.




خانه تاب آوری کوچینگ خانواده