روش آموزش تاب آوری
آموزش تاب آوری فرایندی ساختارمند است که به منظور تقویت توانایی افراد در مواجهه موفقیت آمیز با چالش ها و شرایط دشوار زندگی طراحی شده است. هدف اصلی این آموزش ها، پرورش نگرش مثبت و ذهنیت رشد در افراد است تا بتوانند با پذیرش موقعیت های استرس زا و دشوار، از آنها به خوبی عبور کنند.
این آموزش ها بر ابعاد مختلف تاب آوری تمرکز دارند، از جمله:
* تقویت قدرت تحلیل و برخورد سیستماتیک با چالش ها
* ایجاد نگرش مثبت و معنوی نسبت به رویدادهای نامطلوب زندگی
* توسعه مهارت های مرتبط با تاب آوری مانند خودتنظیمی هیجانی، تصمیم گیری و حل مسئله
در واقع، آموزش تاب آوری به افراد کمک می کند تا با پذیرش چالش ها و تمرکز بر جنبه های مثبت آنها، از عهده مشکلات برآیند و در نهایت از زندگی در اینجا و اکنون لذت بیشتری ببرند این آموزش ها می توانند به طور مستقیم در توسعه مهارت های مرتبط با تاب آوری موثر واقع شوند.
روش های آموزشی برای تقویت تاب آوری یا resiliency شامل موارد زیر است:
آموزش مهارت هایی مانند خودتنظیمی هیجانی، تصمیم گیری و حل مسئله که به افراد کمک می کند با چالش ها به شکل موثرتری برخورد کنند.
آموزش نگرش مثبت و معنوی به افراد تا بتوانند رویدادهای نامطلوب زندگی را با پذیرش و امید بهتر مدیریت کنند.آموزش افراد برای تحلیل منطقی و سیستماتیک چالش ها و مشکلات زندگی هم میتواند بنوعی آموزش تاب آوری بشمار آید .
آموزش افراد برای ایجاد شبکه دوستان و حامیان قابل اعتماد که در دوران سخت به آنها کمک کنند هم یکی دیگر از مسیرهای توسعه تاب آوری است .
آموزش تاب آوری میتواند افراد برای را پذیرش تغییرات و انعطاف پذیری در برابر آنها آماده کند، حتی اگر با خواسته های آنها همسو نباشند.
آموزش تاب آوری از چهار بخش تسهیلگر ، فرد یا افراد آموزش پذیر، محتوی آموزشی و محیط اجتماعی تشکیل شده است اینها در واقع ارکان چهارگانه تسهیلگری تاب آوری هستند.
آموزش تاب آوری از چهار بخش تسهیلگر ، فرد یا افراد آموزش پذیر، محتوی آموزشی و محیط اجتماعی تشکیل شده است اینها در واقع ارکان چهارگانه تسهیلگری تاب آوری هستند.
آموزش و تسهیل گری تاب آوری چیست و چگونه انجام میشود؟ آموزش تاب آوری به فرآیند یادگیری تاب آوری گفته میشود که از چهار بخش تسهیلگر ، فرد یا افراد آموزش پذیر، محتوی آموزشی و محیط اجتماعی تشکیل شده است اینها در واقع ارکان چهارگانه تسهیلگری تاب آوری هستند.
تسهیلگری تاب آوری یک فعالیت ساختارمند و سازماندهی شده برای توسعه تاب آوری است.
تسهیلگری تاب آوری میتواند شامل دانش ، اعتقادات و باورها ، ارزش و مهارتهای مربوط به تاب آوری باشد
کارگاه تسهیلگری تاب آوری یک برنامه چند وجهی و ساختارمنداست که هدف آن تقویت تاب آوری و ارتقای سلامت روان است به ویژه برای آنان که در معرض خطر هستند.
تعداد جلسات کارگاههای آموزشی میتواند متنوع و بر حسب نیاز متغیر باشد.
هر جلسه از جلسات یادگیری تاب آوری میتواند بر رکنی از ارکان تاب آوری یا بعدی از ابعاد آن متمرکز باشد.
تعریف تاب آوری و یا مهارت های مقابله ای، عزت نفس، راهبردهای تنظیم هیجانی، مهارت های اجتماعی و ارتباطی، و حل مشکلات، حمایت همسالان و اهمیت آن میتواند نمونه هایی از این دست باشد.
کارگاه آموزشی تاب آوری یک برنامه آموزشی است که برای توسعه ذخایر شناختی و رفتاری افراد و تجهیز آنها به ابزارهای عملی و مکانیسم های مقابله ای برای سازگاری و انظباق با ناملایمات و تحولات طراحی شده است.
در کارگاه تاب آوری تکنیک های عملی برای غلبه بر استرس و یا روشهای رفع یا کاهش تنش هم آموزش داده میشود.