اگر یکی از وراث ملک ورثه ای را تخلیه نکند، تکلیف باقی ورثه چیست؟

11 مهر 1403 - خواندن 4 دقیقه - 141 بازدید


عدم تخلیه ملک توسط ورثه و اصطلاحا تصرف آن یکی از پرونده های متداولی که در دادگاه های برگزار شده امروزی مشاهده می شود، عدم تخلیه ملک ورثه ای می باشد. در واقع تخلیه نکردن ملک ورثه ای توسط یکی از وراث صورت می گیرد که بر خلاف قانون تاکید ویژه ای بر سکونت در ملک ورثه ای دارد. معمولا این مسئله در شرایطی رخ می دهد که صاحب ثروت فوت کرده است و وراث او علاقه مند به دریافت حقوق خود هستند. لازم به ذکر است که در بررسی چنین پرونده هایی، دادگاه اعلام می کند که تصرف از سوی فرد ساکن در ملک ورثه ای صورت گرفته است. در واقع واژه تصرف شامل موارد مختلفی می شود که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. هنگامی که تصرف از سوی دادگاه مورد تایید قرار بگیرد، دادگاه به سایر ورثه اجازه می دهد تا طرح شکایت از او را پیش ببرند.بسیاری از افراد معنی تصرف را این گونه می دانند که تخلیه نکردن ملک توسط ورثه تصرف نامیده می شود. نیاز است که بدانید، در قانون مدنی ذکر شده است، هر گونه دخالت در ملک ورثه ای اعم از ساخت و ساز، تخریب، کاشت محصول و … تصرف نامیده می شود. در این شرایط از منافع محل سکونت سواستفاده شده و ورثه می توانند طرح شکایت را در دادگاه بیان کنند.اگر یکی از وراث ملک ورثه ای را تخلیه نکند، تصرف عدوانی صورت گرفته است؟
در ماده 158 قوانین مدنی کشور جمهوری اسلامی ایران، به این مسئله اشاره می شود که اگر یکی از وراث ملک ورثه ای را تخلیه نکند، شامل قانون فوق خواهد شد. در این قانون ذکر شده است، دعوای تصریف عدوانی به دعوایی گفته شده که اموال غیرمنقول توسط یک فرد که صاحب اموال نیست، تصرف شده و فرد موردنظر به ادعای مالکیت ملک موردنظر می پردازد. در این شرایط شما می توانید به ارائه طرح دعوای تصرف عدوانی با ماده 158 قانون مدنی بپردازید. شما می توانید با مشورت گرفتن از مراکز مشاوره حقوقی اطلاعات بیشتری را در رابطه با ماده 158 و همچنین شرایط استفاده از آن به دست بیاورید.

تخریب بنای ساخته شده توسط یکی از وراث که ادعای مالکیت دارد
همان طور که گفته شد، اگر یکی از وراث ملک ورثه ای را تخلیه نکند، امکان شکایت از او وجود دارد. در برخی از شرایط دیده شده که فرد موردنظر به ساخت طبقه ای دیگر در ملک می پردازد یا اقدام به ساخت ساختمان جدیدی می کند. حال این مسئله مطرح می شود که آیا امکان تخریب ملک موردنظر از سوی باقی وراث پس از طرح شکایت وجود دارد. باید بدانید که امکان ارائه طرح دعوا در این زمینه از سوی باقی وراث وجود خواهد داشت، اما شما نمی توانید به تخریب ملک ساخته شده بپردازید. در واقع دادگاه از تخریب ملک ساخته از سوی آن ورثه ای که به ساخت آپارتمان جدید ساخته است، جلوگیری می کند. با این وجود اگر یکی از وراث اقدام به تخریب ملک کند، طبق قانون با او برخورد جدی خواهد شد و در برخی شرایط امکان حبس کشیدن او نیز وجود خواهد داشت.اگر یکی از وراث ملک ورثه ای را تخلیه نکند، می توان از او شکایت کرد؟اگر یکی از وراث ملک ورثه ای را تخلیه نکند، قطعا امکان شکایت از او تحت ماده های مختلف قانون مدنی وجود خواهد داشت. با این حال باید بدانید که ادله و مدارک شما باید تکمیل باشد. در صورتی که مدارک شما مدرک محکمی در دادگاه نباشند،