سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

کم آبیاری به روش آبیاری جویچه ای یک در میان

Publish Year: 1375
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 4,060

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

INCID08_015

Index date: 7 May 2006

کم آبیاری به روش آبیاری جویچه ای یک در میان abstract

در اکثر مناطق جهان به ویژه در ایران عامل محدود کننده تولیدات زراعی کمبود آب است . با توجه به روند افزایش جمعیت در ایران یکی از مهم ترین مسائل برنامه ریزی کلان برای خود اتکائی به ویژه تامین غذا، عامل آب می باشد. بنابراین بررسی رژین های مختلف آبیاری در تولیدات زراعی حائز اهمیت است. کم آبیاری به روش آبیاری جویچه ای یک درمیان یکی از روشهای مدیریت تقاضای آب در مزرعه میباشد. برای گیاهانی نظیر چغندرقند (تولید ریشه و یا برگ) در شرایط آب زیر زمینی بالا، آبیاری جویچه ای یک در میان منجر به راندمان مصرف آب آبیاری بالاتری شده ولی در بعضی شرایط (خصوصا پایین بودن آب زیر زمینی) ممکنست که با وجود تقلیل مقدار آب آبیاری محصول ریشه نیز کاهش قابل ملاحظه ای پیداکند. برای اینکه مقدار کاهش محصول ریشه در اثر آبیاری جویچه ای یک درمیان به حد ناچیزی برسد می توان دور آبیاری را کوتاهتر در نظر گرفت. مقدار محصول ریشه چغندرقند در آبیاری جویچه ای یک در میان با دور 6 روزه با آنچه که از آبیاری جویچه ای معمولی با دور 10 روزه بدست آمده برابری دارد، ضمن اینکه مقدار آب آبیاری به طور میانگین 23 درصد کاهش یافته است. بنابراین بنظر می رسد که آبیاری جویچه ای معمولی به دور 10 روزه با مقدار آب آبیاری بیشتر تولید نماید. لذا در شرایط کم آبی می توان توصیه نمود که آبیاری جویچه ای یک در میان متغیر با دور 6 روزه انجام شود تا از منابع آبی موجود استفاده بهتری عاید گردد. در مورد گیاهانی نظیر ذرت و لوبیا (تولید مثل جنسی) آبیاری جویچه ای یک درمیان در طول دوره رشد سبب کاهش قابل ملاحظه ای در محصول دانه آنها می شود. علت اصلی کاهش محصول دانه نیز کمی آب آبیاری در مرحله رشد جنسی می باشد. بنابراین آبیاری تکمیلی جویچه ای معمولی در دوره غلاف دهی و یا دانه بستن لوبیا بیشترین محصول دانه را با کمترین مقدار آب آبیاری در مقایسه با آبیاری جویچه ای معمولی تولید می کند که نتیجتا دارای راندمان مصرف آب بالایی نیز می باشد. در مورد ذرت و محصولات زراعی دیگر نیز بایستی چنین پژوهشهایی انجام گیرد تا تناسب آبیاری جویچه ای یک در میان برای هر کدام ا زآنها مشخص گردد و باین ترتیب راندمان مصرف آب آبیاری بالا رفته و تولید محصول بازاء واحد آب آبیاری افزایش یابد که این روش خود یکی از طرق به زراعی و مدیریت صحیح آبیاری در مزارع است. بدین وسیله آب آبیاری صرفه جوئی شده برای کشت اراضی بیشتر بکار خواهد رفت . در این غیر این صورت تولید غذا و محصولات کشاورزی لازم جهت جمعیت کشور در سالهای آینده بامنابع آبی موجود دور از دسترس خواهد بود.

کم آبیاری به روش آبیاری جویچه ای یک در میان authors

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
سپاسخوا، علیرضا و منوچهر خردنام. 1356. آبیاری جوی پشته‌ای یک ...
سپاسخواه، علیرضا ومنوچهرخرد نام. 1357. آبیاری جوی پشته ای یک ...
سپاسخواه، علیرضا وعلی اکبرکامگار حقیقی .1373 . اثر دور آبیاری ...
- هنر، تورج و علیرضا سپاسخواه 1375 . اصلاح مدل ... [مقاله کنفرانسی]
Box, J.E. W.H.Slettion , J.H.Kyle, and A.Pope .1963 . Effects ...
Fischbach _ P.E.and H.R.Mulliner. 1974. Every- other furrow irrigation of ...
Grimes, D.W. , V.T.Welhood, and W.I.Dickens. 1968. Alternate furrow irrigation ...
Jensen , M.E., and H.R.Haise. 1963. Estimating eva pO transpiration ...
New, L.1971. Influence of alternate furrow irrigation and time of ...
Samadi, A., and A. R.Sepaskhah. 1984.Effects of alternate furrow irrigation ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "کم آبیاری به روش آبیاری جویچه ای یک در میان" توسط علیرضا سپاسخواه نوشته شده و در سال 1375 پس از تایید کمیته علمی هشتمین سمینار کمیته ملی آبیاری و زهکشی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 17 اردیبهشت 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 4060 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در اکثر مناطق جهان به ویژه در ایران عامل محدود کننده تولیدات زراعی کمبود آب است . با توجه به روند افزایش جمعیت در ایران یکی از مهم ترین مسائل برنامه ریزی کلان برای خود اتکائی به ویژه تامین غذا، عامل آب می باشد. بنابراین بررسی رژین های مختلف آبیاری در تولیدات زراعی حائز اهمیت است. کم آبیاری به روش ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی تنش خشکی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله کم آبیاری به روش آبیاری جویچه ای یک در میان با 15 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.