تاثیر تابش اشعه فرابنفش C بر مسیر زیست ساختی استیلبنوئیدها در کشت تعلیقی یاخته انگور (Vitis vinifera L. cv. Shahani)
Publish place: IRANIAN JOURNAL OF HORTICALTURAL SCIENCE، Vol: 48، Issue: 4
Publish Year: 1396
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 532
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JHS-48-4_005
Index date: 10 April 2020
تاثیر تابش اشعه فرابنفش C بر مسیر زیست ساختی استیلبنوئیدها در کشت تعلیقی یاخته انگور (Vitis vinifera L. cv. Shahani) abstract
استیلبنهای انگور یک خانواده شناخته شده از پلی فنولهای گیاهی هستند که فعالیتهای زیستی (بیولوژی) چندی از آنها در رابطه با سودمندیهای سلامتی به تایید رسیدهاند. در این پژوهش، تاثیر محرک اشعه فرابنفش C در سه زمان (10، 20 و 30 دقیقه) در ترکیب یا بدون ترکیب با تابش نور مرئی با سطح انرژی بالا (10000 لوکس) روی یک رگه (لاین) یاخته ای به دست آمده از میانبر انگور رقم شاهانی (Vitis vinifera cv. Shahani) در قالب آزمایش فاکتوریل با طرح کامل تصادفی بررسی و نتایج کسب شده با تیمارهای شاهد مقایسه شد. نتایج نشان دادند، تاریکی میتواند بیشتر از نور مرئی مسیر سوخت وسازی (متابولیکی) مربوط به تولید استیلبنوئیدها را تحریک کند. در میان زمانهای استفاده شده از محرک اشعه فرابنفش C، ده دقیقه استفاده از اشعه فرابنفش C برای تولید موثر و تجمع بالای فنولها (73/112 میلیگرم گالیک اسید در هر گرم وزن خشک یاخته) و فلاونوئیدها (47/150 میلیگرم کاتکین در هر گرم وزن خشک یاخته) و همچنین استیلبنوئیدها شامل مجموع رسوراترول و فرم گلوکوزیله شده آن به نام پیسید (54/7 میکروگرم بر میلیلیتر) بهینه بود. افزون بر این، نتایج نشان داد، یک رابطه منفی معنیدار بین تولید این متابولیتها و رشد یاخته وجود دارد. این یافتهها داده های ارزشمندی به منظور تولید انبوه کشتهای یاخته ای برای تولید این ترکیب های خیلی با ارزش در سامانه های بیوراکتور ارائه میکنند.
تاثیر تابش اشعه فرابنفش C بر مسیر زیست ساختی استیلبنوئیدها در کشت تعلیقی یاخته انگور (Vitis vinifera L. cv. Shahani) Keywords:
تاثیر تابش اشعه فرابنفش C بر مسیر زیست ساختی استیلبنوئیدها در کشت تعلیقی یاخته انگور (Vitis vinifera L. cv. Shahani) authors
منصور غلامی
استاد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
سید علی اندی
دانشجوی دکتری، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :