سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اوراق قرضه غیر ربوی(ریالی و ارزی) و ابزارهای پولی بانکداری مرکزی بدون ربا

Publish Year: 1389
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,207

This Paper With 25 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IRFINANCE03_019

Index date: 5 November 2010

اوراق قرضه غیر ربوی(ریالی و ارزی) و ابزارهای پولی بانکداری مرکزی بدون ربا abstract

ربوی بودن اوراق قرضه شرعاَ اجازه نمی دهد تا این اوراق در بانکدار مرکزی بدون ربا مورد استفاده واقع شود، از این رو مهمترین ابزارهای ساست های پولی در نظام بانکی بدون ربا غیر قابل استفاده می باشد. این موضوع به این معنی است که بانکداری مرکزی بدون ربا فاقد قابلیت های تنظیمات پولی برای اقتصاد است. حل این معضل اساسی با سه دهه قعالیت بانک مرکزی ایران نقطه عطفی در اجرای سیاست های بانکداری غیر ربوی در ایران خواهد بود. این مقاله با معرفی اوراق قرضه غیر ربوی در اشکال مختلف اوراق قرضه بانک مرکزی، اوراق قرضه بانکی، اوراق قرضه دولتی و اوراق قرضه تجاری در دو نوع اوراق ارزی و ریالی به عنوان جایگزین اوراق قرضه متعارف سازو کارو چرخه ابزارهای مالی اسلامی را تکمیل نموده و زیر ساخت های توسعه بازارهای مالی چه در داخل و چه در خارج کشور را فراهم می نماید. خصوصیات بارز این اوراق مبتنی بر دارایی و فاقد هرگونه کوپن جهت پرداخت سود از پیش تعیین شده مقطعی و بر پایه« قرض معادل وام آتی»ٓ و یا « وام معادل قرض آتی» با «حق برداشت زمانی » است که در اختیار طرف مقابل قرار داده می شود و بازار اولیه آن را شکل می دهد. بازار ثانویه مبتنی بر فن آوری اطلاعات بر بستر زیر سیستم NSSSS طراحی شده که خریدار با بالاترین قیمت رقابتی پیشنهادی مالک این اوراق خواهد بود. عدم تعیین قیمت پایه کمتر از قیمت اسمی و جایگزینی اوراق قرضه متعارف و تثبیت بازارهای پولی و ارزی از جمله خصوصیات بارز این ابداع مالی می باشد.

اوراق قرضه غیر ربوی(ریالی و ارزی) و ابزارهای پولی بانکداری مرکزی بدون ربا Keywords:

اوراق قرضه غیر ربوی(ریالی و ارزی) و ابزارهای پولی بانکداری مرکزی بدون ربا authors

بیژن بیدآباد

مشاور بانکداری اسلامی بانک ملی ایران

محمود الهیاری فرد

کارشناس اقتصادی اداره تحقیقات و برنامه ریزی بانک ملی ایران

مهناز ربیعی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
بیدآباد، بیژن و عبدالرضا هرسینی، تحلیل فقهی- اقتصادی ربا در ...
بیدآباد، بیژن (1373) یک دهه تحولات نظام بانکی در ایران، ...
بیدآباد، بیژن و مهناز ربیعی، رابطه نرخ ارز و نرخ ...
کمیجانی، اکبر و بیژن بیدآباد (1371) سیاستهای پولی مناسب جهت ...
مهناز ربیعی، رابطه نرخ بهره و نرخ ارز در ایران، ...
'In ah_an d_IPD S_in_the_Mal _ sian_Islamic_C ap ital_Market.pdf Bidabad, Bijan, ...
O4. Reprinted in: National Interest, Journal of the Center for ...
Wahb ahZuhayli, Al-Fiqh al -IslamiwaAdil atuh, 3rded., Vol. 4, Damascus: ...
Muhammad Wafa, Abrazsuwar al-buyu al-fasidah, Egypt, 1984. al-Gharyani, ...
Mu'amal atAhkamwa_A dillah, 2nd ed., 1992, pp. 190 al-Buti, ...
S ha'i 'ahw aAtharDawabt al -Mab i al aShariyyatiha, Beirut: ...
Muhammad Arham, "Islamic perspectives _ marketing", Journal of Islamic MarketingVol: ...
Fouad H. Al-Salem, Islamic financial product innovation, International Journal of ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "اوراق قرضه غیر ربوی(ریالی و ارزی) و ابزارهای پولی بانکداری مرکزی بدون ربا" توسط بیژن بیدآباد، مشاور بانکداری اسلامی بانک ملی ایران؛ محمود الهیاری فرد، کارشناس اقتصادی اداره تحقیقات و برنامه ریزی بانک ملی ایران؛ مهناز ربیعی، استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب نوشته شده و در سال 1389 پس از تایید کمیته علمی سومین کنفرانس توسعه نظام تامین مالی در ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اوراق قرضه، ارز، سیاست پولی، بانکداری بدون ربا، بانکداری مرکزی، بانکداری مرکزی اسلامی هستند. این مقاله در تاریخ 14 آبان 1389 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2207 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که ربوی بودن اوراق قرضه شرعاَ اجازه نمی دهد تا این اوراق در بانکدار مرکزی بدون ربا مورد استفاده واقع شود، از این رو مهمترین ابزارهای ساست های پولی در نظام بانکی بدون ربا غیر قابل استفاده می باشد. این موضوع به این معنی است که بانکداری مرکزی بدون ربا فاقد قابلیت های تنظیمات پولی برای اقتصاد است. حل این معضل ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی بانکداری و بانکداری اسلامی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله اوراق قرضه غیر ربوی(ریالی و ارزی) و ابزارهای پولی بانکداری مرکزی بدون ربا با 25 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.