واکنش لاین های زود رس و میان رس سیب زمینی در مقایسه با ارقام تجاری نسبت به بیماری اسکب در شرایط اصفهان و فریدن

Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 870

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SACP01_282

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1389

Abstract:

سیب زمینیSolanum tuberosumیکی از محصولات مهم و استراتژ یک بوده که نقش اساسی در تغذ یه ی مردم جهاندارد و از تنوع ژن ت یکی بالا یی برخوردار می باشد. لذا، ارقام ز یادی از آن در سراسر جهان به طور تجاری مورد کشت قرار گرفته اند . گیاه س یب زمینی نیز م انند س ایر محصولات گ یاهی، آفات و امراض مربوط به خود را داراست . یکی از مه مترین آ نها بیماری اسکب معمولی و یا جرب در اثرStreptomyces scabies م یباشد که خسارات قابل توجهی را به این محصول وارد م یسازد. به هم ین سبب لازم است تدا ب یر مد یریتی با توجه به اثرات سوء ز یست مح یطی ناشی از سموم اتخاذ گردد . استفاده از ارقام مقاوم امری ضروری و اجتناب ناپذ یر است . بنا بر این، در این راستا 72 رقم تجاری مورد کشت کشور و ن ی ز لا ی ن های ام ی دبخش زودرس و میان رس به ب یماری اسکب در شر ا یط مزرعه در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در دو منطقه ی اصفهان و فر یدن مورد ارز ی ابی قرار گرفت . این بررسی ها، واکنش ارقام را در هفت طیف مختلف و در مقایسه با دیاگرا مهای توصیفیNIAB در خصوص صفاتدرصد آلودگی، شدت ب یماری و شاخص تع یین نمود . بررسی های آماری بر اساس آزمون چند دامنه ی دانکنDMRT)و با استفاده از نرم افزارهایSPSS و SASمورد تجز یه و تحل یل قرار گرفتند. داده های حاصله بر حسب شدت و شاخص بیماری به پنج گروه متما یز مقاوم، نسبتاٌ مقاوم، متحمل، نسبتاٌ حساس و حساس طبقه بندی شدند . در نه ایت از آزمون تجزی ه ی خوش ه ای درتایید نت ایج آماری فوق استفاده گر د ید. نتایج ح اصله نشان داد که ارقام و لا ین های مورد آزمون از حسا س یت متفاوتی در واکنش به بیماری اسکب برخوردار بوده و به طور مستقل عمل نمودند . هم چن ین، ایجاد و گسترش ب یماری روی ارقام و لا ین های مورد آزمون در سطح معنی دار متفاوت و متم ا یز گرد یده است . در این راستا، از 11 رقم مورد آزمون در اصفهان ارقام م یلوا و سانته با کمتر ین شدت آلودگی و مارادونا و گرانولا با ب یشترین شدت آلودگی بودند

Authors

مینا درستی

دانشگاه پیام نور نجف آباد

مهدی نصراصفهانی

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان

شکوفه انتشاری

دانشگاه پیام نور نجف آباد

احمد مرتضوی بیک

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Christ, B. J., and Haynes, K. G. V. (2001). Inheritance ...
  • Hooker, W.J., 1960. Relation of potato tuber growth and skin ...
  • Loria, R., Kers, J., and Joshi, M., 2006. Evolution of ...
  • SAS Institute. (2008). The data analysis for this Paper was ...
  • نمایش کامل مراجع