سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی و مقایسه آبکند ها و عوامل مؤثر در بروز آنها در شرایط اقلیمی خشک و مرطوب استان مرکزی

Publish Year: 1384
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 915

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

WATERSHED02_018

Index date: 29 December 2010

بررسی و مقایسه آبکند ها و عوامل مؤثر در بروز آنها در شرایط اقلیمی خشک و مرطوب استان مرکزی abstract

فرسایش آبکندی یکی از انواع مهم فرسایش بوده که باعث تلفات قابل توجه خاک و از بین رفتن اراضی زراعی میگردد. چگونگی و شرایط تشکیل و توسعه آبکندی در شرایط متفاوت اقلیمی یکسان نیست ، لذا با توجه به متفاوت بودن مکانیسم اقدامات کنترلی نیز متمایز می گردد . به منظور بررسی این موضوع در استان مرکزی خصوصیات مناطق آبکندی دو اقلیم مدیترانه ایی معتدل (منطقه ظهیر آباد بعنوان معرف )و خشک بیابانی (منطقه رباط ترک بعنوان معرف ) در نظر گرفته شد . در هر منطقه با انجام نقشه برداری و نمونه برداری خاک، خصوصیات مورفومتری ک، خصوصیات خاک و تشکیل آبکندها مشخص شد . نتایج نشان می دهد که در اقلیم خشک تر استان (خشک بیابانی) وسعت مناطق آبکندی بیشتر از اقلیم مرطوب تر (مدیترانه ایی معتدل) است. در اقلیم خشک بیابانی ، مقدار بارش سالانه کم بوده، لذا به علت بالا بودن مقادیرSAR و Esp، Ec و شوری و قلیائیت خاک ، ساختمان خاک ناقص بوده و توزیع عناصر در خاک یکنواخت و مناسب نیست . بنابراین بسیار مستعد برای فرسایش می باشد و تأثیر انسان در تشدید فرسایش آبکندی در این مناطق قابل توجه است . حتی در این شرایط اقلیمی شکل آبکندها معمولاً پنجه ایی و طویل بوده و تراکم آنها نیز زیاد است . ولی در اقلیم مدیترانه ایی معتدل ، به لحاظ وجود بارشهای مناسب سالانه و شرایط اقلیمی مساعدتر، معمولاً عوامل غیر طبیعی در بروز آبکندها تأثیر بسزایی دارند، عواملی مانند تغییر کاربر ی ها ، الگوهای نامناسب کشاورزی، سازه های نامناسب و در صورت وجود عوامل نامناسب محیطی مانند بافت نامناسب خاک بر شدت عمل فرسایش آبکندی می افزاید . لذا در این اقلیم آبکندها عمدتاً در اراضی زراعی دیده می شود و دارای اشکال خطی هستند. مقایسه ایی که روی آبکندهای دو اقلیم صورت گرفت، نشان می دهد که مکانیسم و شدت تخریب یکسانی ندارند، لذا اقدامات کنترلی نیز مشابه نخواهد بود

بررسی و مقایسه آبکند ها و عوامل مؤثر در بروز آنها در شرایط اقلیمی خشک و مرطوب استان مرکزی Keywords:

بررسی و مقایسه آبکند ها و عوامل مؤثر در بروز آنها در شرایط اقلیمی خشک و مرطوب استان مرکزی authors

علی اکبر داودی راد

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی

مجید صوفی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس

ابوالفضل نجیمی

کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی

رحمت عظیمی

کارشناس مدیریت آبخیزداری استان مرکزی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
صوفی، مجید، 1382. ایجاد و گسترش فرسایش آبکندی: اهمیت‌ها و ...
صوفی، مجید و امیرحسین چرخابی، 1383. گزارش نهایی طرح تحقیقاتی ...
قدوسی، جمال و مسعود داوری، 1384 . تاثیر خصوصیات فیزیکی ... [مقاله کنفرانسی]
مختاری، احمد امیرحسین چرخابی و کوروش شیرانی، 1382. گزارش نهایی ...
Carey, B., J. Gray and C. Seagrave, 2001. Gully evosion. ...
Fenli Zheng and Chi - hua Hunng, 2001. Gully crosion. ...
Poesen. J. and et all. Predicition of ephemeral gully erosion ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی و مقایسه آبکند ها و عوامل مؤثر در بروز آنها در شرایط اقلیمی خشک و مرطوب استان مرکزی" توسط علی اکبر داودی راد، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی؛ مجید صوفی، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس؛ ابوالفضل نجیمی، کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی؛ رحمت عظیمی، کارشناس مدیریت آبخیزداری استان مرکزی نوشته شده و در سال 1384 پس از تایید کمیته علمی دومین کنفرانس سراسری آبخیزداری و مدیریت منابع آب و خاک پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله فرسایش آبکندی، اقلیم، استان مرکزی هستند. این مقاله در تاریخ 8 دی 1389 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 915 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که فرسایش آبکندی یکی از انواع مهم فرسایش بوده که باعث تلفات قابل توجه خاک و از بین رفتن اراضی زراعی میگردد. چگونگی و شرایط تشکیل و توسعه آبکندی در شرایط متفاوت اقلیمی یکسان نیست ، لذا با توجه به متفاوت بودن مکانیسم اقدامات کنترلی نیز متمایز می گردد . به منظور بررسی این موضوع در استان مرکزی خصوصیات مناطق آبکندی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی و مقایسه آبکند ها و عوامل مؤثر در بروز آنها در شرایط اقلیمی خشک و مرطوب استان مرکزی با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.