سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی تأثیر عملیات آبخیزداری بر کنترل سیلاب و توجیه اقتصادی و اجتماعی آن در حوزه آبخیز شنبه استان بوشهر

Publish Year: 1399
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 588

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

MDCONF05_009

Index date: 3 November 2020

ارزیابی تأثیر عملیات آبخیزداری بر کنترل سیلاب و توجیه اقتصادی و اجتماعی آن در حوزه آبخیز شنبه استان بوشهر abstract

در این طرح ارزیابی اقتصادی، پذیرش اجتماعی و جلب مشارکت های مردمی در اجرای طرح های حفاظتآب و خاک از طریق کار میدانی و بازدیدهای صحرایی به اجرا درآمد. در این راستا بعد از تعیین مناطقی که دارایاقدامات آبخیزداری بود، جمع آوری آمار مربوط به فعالیت های انجام شده و بررسی آنها در قالب پرسشنامه و بازدیدسازه ها و مشاهده اسناد و مدارک و مطالعات پایه انجام شده و مصاحبه با افراد محلی انجام شد. با استفاده ازپرسشنامه های تکمیل شده داده های مورد نیاز جمع آوری و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. در حوزه آبخیز شنبهحدود ۱۷ مورد سازه آبخیزداری اجراشده که از این تعداد ۱۲ مورد سنگی و سیمانی و حدود ۵ مورد سازهپیش بینی شده که ۱۰ مورد سنگ و سیمانی و ۴ مورد سازه گابیونی احداثشده است. برآورد اقتصادی نشان دادهسازه های سنگی و سیمانی دارای نسبت فایده به هزینه 1/4 اقتصادی است. در خصوص سازه های توری گابیونی باتوجه به عدم مکان یابی مناسب و از بین رفتن سازه های گابیونی، ارزیابی اقتصادی آنها قابل انجام نبوده و منافعاقتصادی آنها ملاحظه نشد. سازه های تغذیه مصنوعی، سنگی و سیمانی، بندهای خاکی به دلیل استحکام و نمودخارجی سازه با استقبال بیشتری توسط مردم روبرو است و در مراحل بعدی سازه های خشکه چین و گابیونی قرار دارند.

ارزیابی تأثیر عملیات آبخیزداری بر کنترل سیلاب و توجیه اقتصادی و اجتماعی آن در حوزه آبخیز شنبه استان بوشهر Keywords:

ارزیابی تأثیر عملیات آبخیزداری بر کنترل سیلاب و توجیه اقتصادی و اجتماعی آن در حوزه آبخیز شنبه استان بوشهر authors

غلامرضا راهی

استادیار بخش تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی بوشهر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی

سیاوش کلبی

دکتری جنگل داری، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر

فاطمه غلامیان

مربی بخش تحقیقات منابع طبیعی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر، بوشهر سازمان تات

مقاله فارسی "ارزیابی تأثیر عملیات آبخیزداری بر کنترل سیلاب و توجیه اقتصادی و اجتماعی آن در حوزه آبخیز شنبه استان بوشهر" توسط غلامرضا راهی، استادیار بخش تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی بوشهر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی؛ سیاوش کلبی، دکتری جنگل داری، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر؛ فاطمه غلامیان، مربی بخش تحقیقات منابع طبیعی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر، بوشهر سازمان تات نوشته شده و در سال 1399 پس از تایید کمیته علمی پنجمین همایش ملی دانش و فناوری علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ارزیابی اقتصادی، فعالیت های آبخیزداری، ارزیابی اجتماعی، فایده و هزینه هستند. این مقاله در تاریخ 13 آبان 1399 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 588 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در این طرح ارزیابی اقتصادی، پذیرش اجتماعی و جلب مشارکت های مردمی در اجرای طرح های حفاظتآب و خاک از طریق کار میدانی و بازدیدهای صحرایی به اجرا درآمد. در این راستا بعد از تعیین مناطقی که دارایاقدامات آبخیزداری بود، جمع آوری آمار مربوط به فعالیت های انجام شده و بررسی آنها در قالب پرسشنامه و بازدیدسازه ها و مشاهده ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی سیلاب طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی تأثیر عملیات آبخیزداری بر کنترل سیلاب و توجیه اقتصادی و اجتماعی آن در حوزه آبخیز شنبه استان بوشهر با 15 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.