سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی تاثیر پالاینده های آلی بر تجزیه شیمیایی و زیستی علف کش آترازین در خاک

Publish Year: 1384
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,626

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SSCI09_225

Index date: 20 June 2006

بررسی تاثیر پالاینده های آلی بر تجزیه شیمیایی و زیستی علف کش آترازین در خاک abstract

آترازین یکی از پر مصرف ترین و رایج ترین علف کشها در جهان می باشد و برای نابودی علف های هرز پهن برگ کشتزارهای ذرت، سورگم و نیشکر بکار می رود(1). کاربرد گسترده و ماندگاری زیاد آن در زیست بوم آلودگی آبهای سطحی وزیر زمینی را در پی دارد و به دلیل ایجاد سمیت در جانوران و سرطان زا بودن آن برای انسان، خاستگاه نگرانی های زیادی شده است (1، 2، 6) سرعت تجزیه آترازین در خاک اندک است و زیر تاثیر عواملی همچون تاریخچه مصرف، مواد غذایی خاک و حضور ریز جانداران قرار میگیرد. نیمه عمر دگرگونی ماهیت آترازین به متابولیت های غیر سمی از 60 روز تا یک سال گزارش شده است و کمتر از 40 ردصد علف کش مصرف شده، کاملا معدنی می شود (1، 3، 6، 7) از این رو بیشترین بخش آترازین و متابولیت های آن به آرامی در آب زیر زمینی رخنه می کنند و یا همراه با فرایند فرسایش وارد آبهای سطحی می گردند. تجزیه شیمیایی آترازین در پی جدا شدن گروه کلر از ساختار حلقوی آن طی فرایند هیدرولیز انجام می پذیرد و محصول آن هیدروکسی آترازین خواهد بود. این رخداد را ذرات رس و ماده آلی خاک شدت می بخشند (1و3) . با تجزیه زیستی، ترکیبات هیدروکسی آترازین و متابولیتهای N – دی آلکیل تولید می شوند و فرو پاشیدن ساختار حلقه تریازین آخرین گام در تجزیه کامل آترازین است (5). آفت کش ها به عنوان منبع کربن و نیتروژن در رشد میکروبی خاک دخیل هستند . برخی گزارشها نشان می دهند که ، افزودن ماده آلی به خاک تجزیه آترازین را کاهش میدهد. وجود کمپوست ، خاک اره، گلوکز و برخی دیگر از مواد الی در خاک اگرچه جمعیت و فعالیت ریزجانداران را افزایش می دهد، لیکن تاثیری واژگونه بر تجزیه آترازین بر جای می نهد (5و6) افزودن مواد آلی با نسبت C/N بالا باعث می گردد تا نیتروژن محدود گردد و جمعیت میکروبی خاک بر سر تصاحب منابع نیتروژنی دارای پیوند استوارتر، مانند تریازین های متقارن، به رقابت بپردازد. چگونگی تاثیر نیتروژن افزوده به خاک با نوع و مقدار آن تغییر می کند. نیتروژن آلی موجود در کود حیوانی، معدنی شدن آترازین را افزایش می دهد، اما نیتروژن معدنی تجزیه علف کش را به تعویق می اندازد (4).

بررسی تاثیر پالاینده های آلی بر تجزیه شیمیایی و زیستی علف کش آترازین در خاک authors

احسان رنجبر

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه خاکشناسی دانشگاه فردوسی

غلامحسین حق نیا

عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

امیر لکزیان

عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

امیر فتوت

عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

مقاله فارسی "بررسی تاثیر پالاینده های آلی بر تجزیه شیمیایی و زیستی علف کش آترازین در خاک" توسط احسان رنجبر، دانشجوی کارشناسی ارشد گروه خاکشناسی دانشگاه فردوسی؛ غلامحسین حق نیا، عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد؛ امیر لکزیان، عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد؛ امیر فتوت، عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد نوشته شده و در سال 1384 پس از تایید کمیته علمی نهمین کنگره علوم خاک ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 30 خرداد 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1626 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که آترازین یکی از پر مصرف ترین و رایج ترین علف کشها در جهان می باشد و برای نابودی علف های هرز پهن برگ کشتزارهای ذرت، سورگم و نیشکر بکار می رود(1). کاربرد گسترده و ماندگاری زیاد آن در زیست بوم آلودگی آبهای سطحی وزیر زمینی را در پی دارد و به دلیل ایجاد سمیت در جانوران و سرطان زا ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی تاثیر پالاینده های آلی بر تجزیه شیمیایی و زیستی علف کش آترازین در خاک با 4 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.