تأثیر تحریک الکتریکی فراجمجه‌ای مغز بر اضطراب جانبازان و ناتوانان جسمی ورزشکار

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 191

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MJMS-63-3_003

تاریخ نمایه سازی: 17 آذر 1399

Abstract:

مقدمه اضطراب به معنای تهدید و حالت ناامنی است که منبع آن به روشنی برای فرد آشکار نیست. هدف تحقیق حاضر تعیین تأثیر تحریک الکتریکی فراجمجمه‌ای مغز بر اضطراب جانبازان و ناتوانان جسمی ورزشکار می‌باشد. روش کار روش اجرای تحقیق از نوع نیمه تجربی بود که با استفاده از دو گروه و با طرح پیش­آزمون-پس­آزمون انجام شد. ۲۴ نفر از جانبازان و ناتوانان عضو هیئت جانبازان و معلولین شهر اهواز به روش در دسترس انتخاب شدند. ابتدا تمام شرکت‌کنندگان پرسشنامه اضطراب بک و پرسشنامه اضطراب حالتی-رقابتی مارتنز را تکمیل کردند. پس از آن شرکت‌کنندگان به صورت تصادفی به دو گروه تجربی و شم تقسیم شدند. افراد گروه تجربی در طی سه روز متوالی تحت مداخله تحریک الکتریکی فراجمجه­ای قرار گرفتند. پس از آخرین جلسه مداخله، یک بار دیگر شرکت‌کنندگان پرسشنامه اضطراب بک و پرسشنامه اضطراب حالتی-رقابتی مارتنز را تکمیل کردند. از آزمون تحلیل کوواریانس جهت مقایسه پس­آزمون دو گروه استفاده شد. نتایج نتایج نشان داد که مداخله تحریک الکتریکی مغز بر اضطراب کلی (۰۰۱/۰=p) و اضطراب حالتی-رقابتی (۰۰۱/۰=p) تأثیر دارد و میزان اضطراب گروه تجربی بهتر از گروه شم است (۰۵/۰>p). نتیجه گیری تحریک الکتریکی با شدت دو میلی آمپر و در طی ۳ جلسه ۲۰ دقیقه­ای می­تواند موجب بهبود اضطراب کلی و اضطراب حالتی-رقابتی در بین جانبازان و افراد ناتوان جسمی ورزشکار گردد. از اینرو به مربیان و دست­اندرکاران و خود ورزشکاران جانباز و ناتوان جسمی توصیه می­شود که در صورت امکان در روزهای منتهی به مسابقه جهت بهبود و کنترل اضطراب خود از مداخله تحریک الکتریکی مغز استفاده نمایند.

Authors

علی اصغر ارسطو

دانشیار دانشکده بهداشت، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی بر موثر سلامت و مرکز تحقیقات توانبخشی عضلانی-اسکلتی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.

شهلا زاهدنژاد

استادیار دانشکده توانبخشی. مرکز تحقیقات توانبخشی عضلانی-اسکلتی، دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.

سجاد پارسایی

کارشناس ارشد. گروه روانشناسی ورزش، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران.

سعید آلبوغبیش

کارشناس ارشد. گروه روانشناسی ورزش، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران.