الزامات طراحی سیستم ارزشیابی عملکرد اعضای هیات علمی دانشگاههای ارتش جمهوری اسلامی ایران با رویکرد قانون تنوع ضروری
Publish place: Teaching on Marine Sciences، Vol: 7، Issue: 3
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 520
This Paper With 19 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MST-7-3_002
تاریخ نمایه سازی: 26 آذر 1399
Abstract:
توسعه آموزش عالی به عنوان یکی از زیرساختهای اصلی توسعه هر کشور، از اهمیت فراوانی برخوردار است با وجود تمامی موفقیتها و با در نظر گرفتن شرایط کشور، باید پذیرفت که آموزش عالی با چالشها و تنگناهای متعددی روبرو است. در این امتداد، یکی از چالشهای اساسی قابل توجه، ارزشیابی عملکرد اعضای هیات علمی دانشگاههای کشور و از جمله آن، دانشگاه های آجا بر اساس آییننامه ارتقای فعلی است. پژوهش حاضر با پیشفرض ضرورت بازطراحی سیستم ارزشیابی عملکرد اعضای هیات علمی دانشگاههای آجا به روش دلفی و در سه مرحله انجام شده است و الزامات قابل توجه در این رابطه را بر اساس قانون تنوع ضروری ارایه نموده است. برای انتخاب اعضای پانل دلفی در پژوهش حاضر از روش نمونهگیری غیر احتمالی و برای تعیین میزان توافق جمعی خبرگان، از ضریب هماهنگی کندال استفاده شده است. یافته ها نشان می دهند شناسایی و کاربست رویکردها و روشهای ارزشیابی عملکرد متناسب با ماموریت دانشگاه های آجا، ارزشیابی عملکرد بر اساس مراحل سهگانه چرخه عبرت و یادگیری (برنامهریزی، اجرا و ارزشیابی)؛ طراحی سیستم ارزشیابی متوازن (قبل از اقدام، حین اقدام و پس از اقدام)؛ ارزشیابی جامع عملکرد در ابعاد مختلف آموزشی، تربیتی، پژوهشی، فرهنگی و اجرایی با اعمال ضرایب منطقی برای هر بعد، طراحی متفاوت و متنوع سیستم ارزشیابی عملکرد اعضای هیات علمی دانشگاهها با توجه به فعالیت در حوزههای مختلف علوم و رتبه علمی اعضاء؛ با رویکرد توجه به نیروی متبوع در آجا؛ و با توجه به آموزشی یا پژوهشی بودن عضویت هیات علمی در این رابطه مورد توجه خواهد بود.
Keywords:
آموزش عالی , سیستم ارزشیابی عملکرد اعضای هیات علمی , آییننامه ارتقاء , قانون تنوع ضروری , دانشگاههای ارتش جمهوری اسلامی ایران
Authors
مجید ملکی
دکترای مدیریت دولتی- مدیریت منابع انسانی و مدرس دانشگاه افسری امام علی(ع)
بهنام عبدی
استادیار دانشگاه افسری امام علی (ع)، پسادکتری دانشکده مدیریت دانشگاه تهران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :