سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تربیت فرزندان در اندیشه دینی اسلام

Publish Year: 1389
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 10,352

This Paper With 22 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

YUMHANDQC01_017

Index date: 29 March 2011

تربیت فرزندان در اندیشه دینی اسلام abstract

تربیت دینی به مفهوم فراگیر آن که به معنای آموزش و پرورش دینی است؛ می تواند کلیدی ترین نقش را در توسعه معنوی و کمال یک جامعه دینی ایفا نماید. هرگونه کاستی یا کوتاهی در این امر، موجب بروز اختلالات و نابهنجاری های جبران ناپذیری در پرورش نسل نوین هر جامعه می شود. از این رو، برای اصلاح جامعه و پیشگیری از انحرافات اجتماعی، لازم است، فرآیند تربیت در اندیشه دینی، شناسایی شود. این مطالعه یک مطالعه مروری با استفاده از کتب، بررسی متون و برنام ههای رایانه ای بوده که سعی گردیده که منابع و مأخذ مفید و مستندی همچون آیات قرآن کریم، روایات و احادیث پیامبر گرامی و ائمه معصوم ین (ع) در زمینه تربیت فرزندان دراندیشه های دینی در آن مورد بحث و بررسی قرار گیرد. از آنجا که آغاز فرآیند تربیت در خانواده است، این گفتار فرآیند آموزش و پرورش دینی را از خانواده آغاز و در گستره های فراتر دنبال می کند. روش ها و راه کارهای زمینه سازی تربیت دینی پیش از تولد، آغاز تولد و پس از آن را در چارچوب کریمه های قرآنی، سیره ی پیامبر و امامان معصوم به بحث می گذارد. راهکارهای بهینه سازی فرآیند پرورش دینی در خانواده، در قالب بحث هایی همانند پیشگیری از تحریکات جنسی کودکان، ابراز مهر و محبت، تأمین امنیت، تکریم و احترام فرزندان و بازی کودکان دنبال شده و پس از طرح عمد ه ترین عوامل ضعف و کاستی تربیت دینی فرزندان و آسیبشناسی آموزش دینی، به برخی از روش های درست برخورد با نوجوانان مانند: تلاش برای حفظ ارتباط مستمر با نوجوان، مهرورزی و محبت نمودن عاقلانه و متعادل، مراقبت های بدنی، پرکردن کیفی و بهینه ی فرصت های فراغت، آماده سازی نوجوان برای استقلال درست، هدایت خیال بافی های نوجوان، شرکت دادن نوجوان در فعا لیت ها ی بزرگسالان، نظارت غیرمستقیم، راهنمایی نوجوان برای گزینش الگو، آشناسازی با مسائل بلوغ جنسی، واقع گرایی و رعایت تفاوت های فردی در برگزیدن آینده های شغلی و آسیبشناسی آموزش دینی اشاره شده است

تربیت فرزندان در اندیشه دینی اسلام authors

مریم سلطانی بابوکانی

آموزگار منطقه جی اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- قران کریم، ترجمه‌ی آیت الله ناصر مکارم شیرازی، داقرن ...
- افروز، غلامعلی: مباحثی در روان شناسی و تربیت کودکان ...
- السلمی، محمدبن مسعودابن عیاش، تفسیر عیاشی، المکتبه العلمیه الاسلامیه، ...
- حسینی زاده، سیدعلی:تربیت فرزند: سیره‌ی تربیتی پیامبر(ص) و اهل ...
- ستوده، هدایت الله: مقدمه ای بر آسیب‌شناسی اجتماعی، انتشارات ...
- شکوهی، غلامحسین: تعلیم و تربیت و مراحل آن، آستان ...
-کریمی‌نیا، محمدعلی: الگوهای تربیت اجتماعی، رهنمودهای مهم تربیتی در قالب ...
- محمدیان، بهرام: نگاهی دیگر به حقوق فرزندان از دیدگاه ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تربیت فرزندان در اندیشه دینی اسلام" توسط مریم سلطانی بابوکانی، آموزگار منطقه جی اصفهان نوشته شده و در سال 1389 پس از تایید کمیته علمی همایش منطقه ای سلامت پژوهی در قرآن کریم پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله تربیت د ینی، پرورش ، آموزش، انحرافات اجتماع ی، تکر یم فرزندان، مهرورز ی، تبع یض،تحریکات جنسی، تأمین امنیت، صداقت، خانواده، بازی کودکان هستند. این مقاله در تاریخ 9 فروردین 1390 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 10352 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که تربیت دینی به مفهوم فراگیر آن که به معنای آموزش و پرورش دینی است؛ می تواند کلیدی ترین نقش را در توسعه معنوی و کمال یک جامعه دینی ایفا نماید. هرگونه کاستی یا کوتاهی در این امر، موجب بروز اختلالات و نابهنجاری های جبران ناپذیری در پرورش نسل نوین هر جامعه می شود. از این رو، برای اصلاح جامعه و ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تربیت فرزندان در اندیشه دینی اسلام با 22 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.