گونه های فعال اکسیژن و فرآیند استرس اکسیداتیو در بیماری آلزایمر

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 646

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

MECECONF02_075

تاریخ نمایه سازی: 2 دی 1399

Abstract:

مقدمه:بیماری آلزایمر یک اختلال مخرب عصبی است که درمانی ندارد و در افراد مسن بیشترین پراکندگی را دارداز بین رفتن سیناپس ها در مناطق تحت تاثیر واقع شده مغز موثرترین ارتباط را با اختلالات شناختی بیماران مبتلا به آلزایمر دارد. استرس اکسیداتیو به عنوان یک عامل مؤثر در پیری و پیشرفت چندین بیماری عصبی از جمله بیماری آلزایمر شناخته شده است. افزایش تولید گونه های واکنش پذیر اکسیژن وابسته به سن و کاهش عملکرد میتوکندری و کاهش دفاع آنتی اکسیدانی به طور مستقیم بر فعالیت سیناپسی و انتقال عصبی در نورون ها تاثیر گذاشته و منجر به اختلال عملکرد شناختی می شود. از طرفی علائم پاتالوژیک عصبی پلاک های آمیلوئید بتا و پیچیدگی های عصبی است، اما روند التهابی نقش اساسی در پاتوژنز بیماری آلزایمر دارد.اجزای التهابی مربوط به التهاب عصبی بیماری آلزایمر شامل سلول های مغزی مانند میکروگلیا و آستروسیت ها، سیستم مکمل، و همچنینسیتوکین ها می شود سیتوکین ها نقش مهمی در فرآیندهای التهابی و ضد التهابی دربیماری آلزایمر دارند . یک عامل مهم در شروع روند التهابی بیان بیش از حد اینترلوکین ها که واکنش های زیادی را در یک فرایند مخرب ایجاد می کند که باعث اختلال در عملکرد و مرگ عصبی می شود .هدف از این مطالعه بررسی نقش استرس اکسیداتیو در اختلال سیناپسی در بیماری آلزایمر در مطالعات می باشد. روش اجرا: این مطالعه با جستجو در بانک اطلاعاتی pubmed, web of science ،باکلیدواژه های Alzheimer’sdisease,oxidative stress انجام شد و بعد از بررسی مقالات مروری و تجربی مطالعه انجام شد نتیجه گیری: استراتژی های درمانی نوآورانه براساس درک بهتر از پیچیدگی مکانیسم های مولکولی بیماری آلزایمر و نقش دوگانه ROS در سلامت و بیماری تکامل یافته است.

Authors

زهرا زاغری

دکتری فیزیولوژی ،گروه علوم پایه،واحد علوم تحقیقات تهران،دانشگاه آزاد اسلامی گروه زیست شناسی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران