سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اثر قارچهای میکوریز آربوسکولی بر جذب نیتروژن گیاه یونجه در شرایط شور

Publish Year: 1384
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,343

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SSCI09_376

Index date: 20 June 2006

اثر قارچهای میکوریز آربوسکولی بر جذب نیتروژن گیاه یونجه در شرایط شور abstract

نقش میکوریزا در افزایش جذب فسفر گیاهان بر همگان اثبات شده است . با تحرک زیادی که یون نیترات در محلول خاک دارد به نظر می رسد که قارچ های آربوسکولی تأثیر چندانی در افزایش جذب آن نداشته باشند . با استفاده از نیتروژن نشان دار در تحقیقات مشخص شده که یون نیترات مستقیماً توسط میسلیوم های خارج ریشه ای قارچهای میکوریزی جذب شده و به گیاه منتقل می شود (4) یافته های ژانگ و همکاران نشان داد که گیاهان لگوم میکوریزی تثبیت نیتروژن بیشتری نسبت به گیاهان غیر میکوریزی انجام می دهند و غلظت نیتروژن در آنها بالاتر است . (6) تحقیقات نشان داده است که میکوریزای آربوسکولی به طور مستقیم سبب افزایش جذب نیتروژن از طریق میسلیومهای خود می شوند . از طرف دیگر، آنها با جذب آب و مواد غذایی بیشتر گیاه را از نظر فیزیولوژیکی برای تثبیت نیتروژن آماده می کنند و در نتیجه تثبیت نیتروژن بیشتری انجام می شود . (6) از عوامل مؤثر بر فرایند تثبیت نیتروژن وجود تنشهای محیطی از جمله شوری می باشد . این عامل در گیاهان لگوم اثرات منفی در گره زایی و تثبیت نیتروژن ایجاد می کند زیرا شوری سبب کاهش فتوسنتز و تخریب مکانیسم های کنترل کننده اکسیژن در گره ها شده و ریزش آنها و کاهش تثبیت نیتروژن را در پی خواهد داشت . اما قارچهای آربوسکولی، با استفاده از روشهای مختلف قادرند گیاهان لگوم را از اثرات سوء عوامل محیطی محافظت کنند (1,3) بنابراین به نظر می رسد که با همزیستی سه جانبه ریزوبیوم – لگوم – میکوریزا در شرایط وجود تنشهای محیطی، کارایی جذب فسفر، نیتروژن، آب و مواد غذایی افزایش یابد .

اثر قارچهای میکوریز آربوسکولی بر جذب نیتروژن گیاه یونجه در شرایط شور authors

وهاب نظری اردکانی

دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی

امیر لکزیان

عضو هیات علمی گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

محمد حاجیان شهری

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان

علیرضا آستارایی

عضو هیات علمی گروه خاکشناسی و زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مش

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Goicoechea N., M. C., Antolin M. Strnad and M. Sanchez-Diaz. ...
Muller J., Staehelin C., Mellor R. B., T. Boller and ...
Ruiz-Lozano J. M., C., Collados J. M. Barea and R. ...
Tobar R. M., Azcon R. and J. M. Barea 1994. ...
Vazquez M . M., J. M. Barea and R. Azcon ...
Zhang F., C., H. Hamel Kianmehr and D.L. Smith 1995. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "اثر قارچهای میکوریز آربوسکولی بر جذب نیتروژن گیاه یونجه در شرایط شور" توسط وهاب نظری اردکانی، دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی؛ امیر لکزیان، عضو هیات علمی گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد؛ محمد حاجیان شهری، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان؛ علیرضا آستارایی، عضو هیات علمی گروه خاکشناسی و زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مش نوشته شده و در سال 1384 پس از تایید کمیته علمی نهمین کنگره علوم خاک ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 30 خرداد 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2343 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که نقش میکوریزا در افزایش جذب فسفر گیاهان بر همگان اثبات شده است . با تحرک زیادی که یون نیترات در محلول خاک دارد به نظر می رسد که قارچ های آربوسکولی تأثیر چندانی در افزایش جذب آن نداشته باشند . با استفاده از نیتروژن نشان دار در تحقیقات مشخص شده که یون نیترات مستقیماً توسط میسلیوم های خارج ریشه ای ... . برای دانلود فایل کامل مقاله اثر قارچهای میکوریز آربوسکولی بر جذب نیتروژن گیاه یونجه در شرایط شور با 3 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.