اشتقاق توابع تولید آب - شوری گندم در منطقه شمال گرگان

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,416

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_406

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

مناطق وسیعی از شمال استان گلستان که عمدتاٌ به کشت گندم و جو اختصاص دارند، به دلیل محدودیت منابع آب غیر شور، با روند نزولی کمی و کیفی آب و خاک مواجه بوده، در نتیجه بطور طبیعی عملکرد گیاهان فوق تحت تأثیر دو عامل شوری و کم آبی قرار دارند . به همین دلیل ضروری است تا عملکرد گندم به صورت تابعی از مقادیر کمی و کیفی آب و خاک تعیین گشته تا مورد استفاده برنامه ریزان قرار گیرد . برای بیان روابط کمی بین عملکرد گیاه و عوامل مؤثر در آن از توابع تولید استفاده می شود . در زمینه توابع آب – عملکرد یا شوری – عملکرد مطالعات متعددی وجود دارد( 4 ، 5 ، 6 ، 7 و 9 )اما در رابطه با توابع تولید آب – شوری مطالعات اندکی در منابع وجود دارد . در این بخش به چند نمونه آن پرداخته می شود . آگنی هوتری و همکاران (1992) مقادیر مختلف کمی و کیفی آب آبیاری را بر عملکرد و درآمد محصول گندم با استفاده از تابع تولید آب - شوری از نوع درجه دوم مطالعه نموده اند (1) نتایج نشان داد بیش از 97 درصد تغییرات عملکرد منتج از تغییرات کمیت و کیفیت آب آبیاری بود . داتا و همکاران ( 1198) اعلام کردند که برآورد توابع تولید بر اساس روش آماری بدلیل تعیین رابطه مستقیم آب – عملکرد بر روش های نظری و تجربی که بر پایه فرضیات متعددی استوارند ترجیح داده می شوند (3) آنها پس از بررسی چند تابع نتیجه گرفتند که تابع درجه 2 بهترین نوع تابع برای بیان کمی رابطه آب – شوری – عملکرد می باشد . داتا و دایال (2000) تابع تولید آب – شوری را در محصول گندم و خردل برآورد نموده و سپس با استفاده از مفهوم ارزش تولید نهایی، منافع و زیانهای اقتصادی مصرف آب شوررا محاسبه نمودند (3) روسو و بیکر (1986) تابع تولید برای ذرت و پنبه را در شرایط مقادیر مختلف رطوبت و شوری خاک تعیین نمودند . در این بررسی رابطه غیر خطی درجه 2 مبنای تحلیل تابع تولید قرار گرفت (8).

Authors

علیرضا کیانی

استادیار پژوهش مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گلستان

مجید میرلطفی

استادیار و دانشیار دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس

مهدی همایی

استادیار پژوهش مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گلستان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Agnihotri, A.K., P.S. Kumbhare, K.V.G.K. Rao and D.P. Sharma. 1992. ...
  • Datta, K.K. and B. Dayal. 2000. Irrigation with poor quality ...
  • Datta, K.K., V.P., Sharma and D.P. Sharma. 1998. Estimation of ...
  • Dinar, R., J. Letey and H.J. Jr.Vaux. 1985. Optimal rates ...
  • Knapp, K., C. Brandt, K. Stevens, J. Letey and J.D. ...
  • Maas, E.V. 1990. Crop salt tolerance. ASAE. Monograph. 71: 262-304. ...
  • Maas, E.V. and G.J. Hoffman. 1977. Crop salt tolerance current ...
  • Russo, D. and D. Bakker. 1986. Crop water production functions ...
  • Vaux, H.J. Jr. and W.V. Pruitt. 1983. Crop-water production functions, ...
  • نمایش کامل مراجع