بررسی تأثیر درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر افسردگی و اضطراب زنان مبتلا به سرطان پستان
Publish place: Pajouhan Scientific Journal، Vol: 15، Issue: 4
Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 253
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PSJ-15-4_006
تاریخ نمایه سازی: 10 اسفند 1399
Abstract:
مقدمه: درﻣﺎن ﭘﺬﻳﺮش و ﺗﻌﻬﺪ، ﻳﻜﻲ از درﻣﺎنﻫﺎی موج ﺳﻮم در زﻣﻴﻨﻪ درﻣﺎن اﺧﺘﻼﻻت ﺧﻠﻘﻲ اﺳﺖ. ﻫﺪف از ﭘﮋوﻫﺶ ﺣﺎﺿﺮ، بررسی تأثیر درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر افسردگی و اضطراب زنان مبتلا به سرطان پستان شهر اهواز ﺑﻮد.
روش کار: اﻳﻦ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ، نیمه تجربی از ﻧﻮع ﭘﻴﺶ آزﻣﻮن- ﭘﺲ آزﻣﻮن ﺑﺎ ﮔﺮوه ﻛﻨﺘﺮل ﺑﻮد، ﻧﻤﻮﻧﻪ ﻣﻮرد ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﺑﻪ روش ﻧﻤﻮﻧﻪﮔﻴﺮی در دﺳﺘﺮس از میان زنان مبتلا به سرطان پستان مراجعهکننده به بخش کلینیکال انکولوژی بیمارستان گلستان اهواز که شیمی درمانی آنها به اتمام رسیده بود؛ در سال ۱۳۹۴ اﻧﺘﺨﺎب و به ﻃﻮر ﺗﺼﺎدﻓﻲ، ﺑﻪ دو ﮔﺮوه ۱۵ نفری ﺗﻘﺴﻴﻢ ﺷﺪﻧﺪ. ﮔﺮوه آزﻣﺎﻳﺶ ﺗﺤﺖ درﻣﺎن ﮔﺮوﻫﻲ ﭘﺬﻳﺮش و ﺗﻌﻬﺪ ﻗﺮار ﮔﺮفتند. ﮔﺮوه ﻛﻨﺘﺮل، ﻫﻴﭻﮔﻮﻧﻪ درﻣﺎﻧﻲ درﻳﺎﻓﺖ ﻧﻜﺮد. در پایان داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ و آزمون تحلیل کواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: ﻧﺘﺎﻳﺞ ارزیابیهای پیشآزمون، پسآزمون و پیگیری نشان داد که میانگین نمرات افسردگی به ترتیب (19/27، 16/13، 15/53) و میانگین نمرات اضطراب به ترتیب (35/20، 29/20، 28/13)، در گروه مداخله به صورت معناداری نسبت به گروه کنترل کاهش یافته بود و اﻳﻦ ﻛﺎﻫﺶ به صورت معناداری در ﻣﺪت پیگیری دو ﻣﺎهه ادامه داشت. همچنین نتایج تحلیل واریانس مکرر برای متغیر افسردگی و اضطراب 0/05>P را نشان داد. بنابراین درمان گروهی پذیرش و تعهد برکاهش افسردگی و اضطراب زنان مبتلا به سرطان پستان مؤثر بود.
نتیجهگیری: ﻧﺘﺎﻳﺞ، بر اﻫﻤﻴﺖ ﻛﺎرﺑﺮد اﻳﻦ ﻣﺪاﺧﻼت در اﻓﺴﺮدﮔﻲ و اﺿﻄﺮاب اﻓﺮاد ﻣﺒﺘﻼ ﺑﻪ ﺑﻴﻤﺎری سرطان پستان و اراﺋﻪ اﻓﻖﻫﺎی ﺟﺪﻳﺪ در ﻣﺪاﺧﻼت ﺑﺎﻟﻴﻨﻲ به شیوه روانشناختی اﻳﻦ ﺑﻴﻤﺎران ﺗﺄﻛﻴﺪ دارد.
Keywords:
Acceptance , Commitment , Depression , Anxiety , Breast cancer , ﭘﺬﻳﺮش , ﺗﻌﻬﺪ , اﻓﺴﺮدﮔﻲ , اﺿﻄﺮاب , سرطان پستان
Authors
زهرا حاج صادقی
Master of Clinical Psychology, Department of Clinical Psychology, College of Science and Research of Khuzestan, Islamic Azad University, Ahvaz, Iran.
سودابه بساک نژاد
Associate Professor of Ppsychology, Department of Clinical Psychology, Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, Iran.
ساسان رزمجو
Assistant Professor of Radiotherapy and Oncology, Department of Clinical Oncology, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :