سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ضرورت بازنگری جایگاه قنات بعنوان الگوی پایدار مدیریت منابع آب زیرزمینی

Publish Year: 1390
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,419

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

INCWR02_126

Index date: 4 June 2011

ضرورت بازنگری جایگاه قنات بعنوان الگوی پایدار مدیریت منابع آب زیرزمینی abstract

اگرچه خشکسالی در تشدید افت سطح آب سفره های زیرزمینی مؤثر است ولی عامل اصلی نیست.افزایش جمعیت و به دنبال آن افزایش تقاضای آب از یکسو و گسترش بی رویه حفر چاه و برداشت های اضافی از آب های زیرزمینی از سوی دیگر، موجب شده است که همواره شاهد افت سطح آب سفره های زیرزمینی و خشک شدن تدریجی قنات ها باشیم. بعنوان مثال طی 32 سال گذشته در آبخوان اصلی دشت یزد – اردکان، سطح آب زیرمینی حدود 14/49 متر پایین رفته است 1974-2006 طی سی سال گذشته قنات به دلیل حفظ تعادل آب های زیرزمینی بعنوان منبع پایدار آبیاری و تأمین آب برتری دارد. قنات که شاهکار ایرانیان لقب دارد، بی شک می تواند نماد توسعه پایدار باشد. در تحقیق حاضر که به روش اسنادی صورت گرفت، به بررسی ابعاد و کارکردهای مختلف قنات پرداخته شده است و نتایج حاصل بیانگر ارزشمندی و سودمندی این فن در پایداری زیست محیطی و بهره برداری بهینه از آب سفره های زیرزمینی است. علاوه بر آن ترویج دهنده فرهنگ قناعت، اعتدال و شکیبائی در جامعه و رونق دهنده اقتصاد و معیشت مردم است. بنابراین با الگوگیری از این فن بومی می توان مدیریت های کارامدتری را در بهره برداری و استحصال آب های زیرزمینی داشت. بی شک اگر به مزایای بهره برداری پایدار توسط قنات آگاهی پیدا شود، شاید بتوان فرهنگ استفاده از قنات را دوباره گسترش داد

ضرورت بازنگری جایگاه قنات بعنوان الگوی پایدار مدیریت منابع آب زیرزمینی Keywords:

ضرورت بازنگری جایگاه قنات بعنوان الگوی پایدار مدیریت منابع آب زیرزمینی authors

مریم منصوری شوازی

دانشجوی ارشد مدیریت مناطق خشک وبیابانی

محمد زارع ارنانی

عضو هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه یزد

محمدعلی زارع چاهوکی

عضو هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی تهران- واحد کرج

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
پاپلی یزدی، محمد حسین، 137، قنات وارزش اقتصادی آن، گزیده ...
مبینی دهکردی، علی، 1382، اعمال مدیریت تامین وتقاضای آب، فصلنامه ...
di Castri, Francesco (1995) The Chair of Sustainable Development. Nature ...
kheirabadi, M. (1991).Iranian cities, Formation and development. Taxas. University of ...
Zare Ernani, M. (2009). Biophysical Assessment of Desertification in the ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ضرورت بازنگری جایگاه قنات بعنوان الگوی پایدار مدیریت منابع آب زیرزمینی" توسط مریم منصوری شوازی، دانشجوی ارشد مدیریت مناطق خشک وبیابانی؛ محمد زارع ارنانی، عضو هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه یزد؛ محمدعلی زارع چاهوکی، عضو هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی تهران- واحد کرج نوشته شده و در سال 1390 پس از تایید کمیته علمی دومین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی منابع آب ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله توسعه پایدار، قنات، منابع آب زیرزمینی هستند. این مقاله در تاریخ 14 خرداد 1390 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1419 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که اگرچه خشکسالی در تشدید افت سطح آب سفره های زیرزمینی مؤثر است ولی عامل اصلی نیست.افزایش جمعیت و به دنبال آن افزایش تقاضای آب از یکسو و گسترش بی رویه حفر چاه و برداشت های اضافی از آب های زیرزمینی از سوی دیگر، موجب شده است که همواره شاهد افت سطح آب سفره های زیرزمینی و خشک شدن تدریجی قنات ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ضرورت بازنگری جایگاه قنات بعنوان الگوی پایدار مدیریت منابع آب زیرزمینی با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.