تبیین درک زوجین از تعارضات زناشویی در ازدواج های اینترنتی: یک مطالعه کیفی

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 365

This Paper With 14 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CPESC03_059

تاریخ نمایه سازی: 18 اسفند 1399

Abstract:

مقدمه: فضای مجازی واقعیتی انکارناپذیر است که با ورود خود به زندگی انسانها تاثیر به سزایی در همه ابعاد زندگی به ویژه ازدواج داشته است. لذا با توجه به اهمیت موضوع، این مطالعه به صورت کیفی در راستای تبیین درک زوجین از تعارضات زناشویی در ازدواج های اینترنتی ، طراحی و به اجرا در آمده است. روش کار : این مطالعه کیفی با رویکرد تحلیل محتوا از نوع قراردادی که با 15 زوجی که ازدواج اینترنتی داشته اند و روش نمونه گیری هدفمند که با استفاده از مصاحبه های نیمه ساختار یافته و آنالیز همزمان بدست آمده است، می باشد. نتایج: در تجزیه و تحلیل مصاحبه ها، تعداد 126 واحد مفهومی اولیه، 95 کد اولیه، 47 زیرطبقه و 13 طبقه و نهایتا5 تم (درونمایه)، شامل: عدم مهارت ارتباط موثر، ویژگی های شخصیتی، ناپختگی و عدم آگاهی، آشنایی های اینترنتی و برنامه های دولت در راستای ازدواج، استخراج گردید. نتیجه گیری: با توجه به تم های استخراجی و اهمیت ازدواج و تشکیل خانواده که در واقع پی ریزی آینده کشور و توسعه و تکامل جامعه است که نیاز به کار کارشناسی، برنامه ریزی و آموزش های تخصصی و مداوم در بازه زمانی طولانی قبل از ازدواج جهت کسب مهارت ارتباط موثر، افزایش دانش و پختگی افراد در راستای برخورد مناسب با مشکلات و تعارضات زندگی زوجی، کمک و مدیریت دولت در راستای پذیرش ازدواج های اینترنتی در کنار ازدواج های حضوری و سنتی به عنوان شیوه ای نو و تدوین پروتکل و برپایی کمپین های آموزشی دارد، می باشد.

Authors

فریبا صالحی

دکتری سکسولوژی، مشاور و محقق، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران. دانشجوی کارشناسی ارشد مشاوره خانواده، دانشگاه پیام نور، ساری، ایران.

مهدی پوراصغر

روانپزشک، دانشیار، مرکز تحقیقات سلامت جنسی و باروری، دانشکده پرستاری مامایی نسیبه، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران.

باب اله بخشی پور

دکتری مشاوره خانواده، استادیار، دانشگاه پیام نور، واحدساری، مازندران،ساری، ایران.

صغری خانی

دکتری بهداشت باروری، دانشیار، مرکزتحقیقات سلامت جنسی و باروری، دانشکده پرستاری مامایی نسیبه، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران.