سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مکان یابی تغذیه مصنوعی آب های زیرزمینی با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی در حوزه آبخیز سرخس،استان خراسان رضوی

Publish Year: 1398
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 553

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

RWCS08_004

Index date: 9 March 2021

مکان یابی تغذیه مصنوعی آب های زیرزمینی با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی در حوزه آبخیز سرخس،استان خراسان رضوی abstract

در این تحقیق، برای مکان یابی مناطق مستعد تغذیه مصنوعی آبخوان محدوده ی مطالعاتی دشت سرخس در استان خراسان رضوی، 7 عامل شامل: زمین شناسی، شیب توپوگرافی، فاصله از آبراهه های اصلی، نفوذپذیری سطحی، ضخامت بخش غیراشباع، هدایت هیدرولیکی و هدایت الکتریکی لحاظ شده است. ابتدا لایه های اطلاعاتی هر یک از این عوامل، در محیط GIS تهیه شد؛ سپس لایه های اطلاعاتی مذکور، با توجه به نظرات کارشناسی و میزان اهمیت هریک در تغذیه مصنوعی، به وسیله ی سیستم AHP وزن دهی و در محیط GIS به روش فازی، تلفیق انجام شد و نقشه پهنه بندی تغذیه مصنوعی (مدل هیدروژئولوئیک) تهیه گردید؛ سپس با افزودن دو لایه ی کاربری اراضی و حریم منابع آبی به روش بولین، نقشه ی پهنه بندی (نقشه براساس مدل هیدروژئولوئیک و لایه های اقتصادی کاربری اراضی و حریم چاه ها)، نهایی شد؛ بر این اساس 2/4 کیلومتر مربع از مساحت منطقه دارای شرایط کاملاً مناسب 125/5 کیلومترمربع دارای شرایط مناسب 361/8 کیلومترمربع دارای شرایط متوسط 17/3 کیلومترمربع دارای شرایط نامناسب و 1448/1 کیلومترمربع دارای شرایط کاملاً نامناسب می باشد؛ شاخص انفکاک این نقشه 7/51 می باشد.

مکان یابی تغذیه مصنوعی آب های زیرزمینی با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی در حوزه آبخیز سرخس،استان خراسان رضوی Keywords:

مکان یابی تغذیه مصنوعی آب های زیرزمینی با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی در حوزه آبخیز سرخس،استان خراسان رضوی authors

المیرا عباس زاده

کارشناسی ارشد زمین شناسی آب شناسی دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران

ناصر اسدی

عضو هیئت علمی گروه زمین شناسی دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران

مقاله فارسی "مکان یابی تغذیه مصنوعی آب های زیرزمینی با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی در حوزه آبخیز سرخس،استان خراسان رضوی" توسط المیرا عباس زاده، کارشناسی ارشد زمین شناسی آب شناسی دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران؛ ناصر اسدی، عضو هیئت علمی گروه زمین شناسی دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران نوشته شده و در سال 1398 پس از تایید کمیته علمی هشتمین همایش ملی سامانه های سطوح آبگیر باران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله حساسیت سنجی، صحت سنجی، لایه های اطلاعاتی، AHP هستند. این مقاله در تاریخ 19 اسفند 1399 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 553 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در این تحقیق، برای مکان یابی مناطق مستعد تغذیه مصنوعی آبخوان محدوده ی مطالعاتی دشت سرخس در استان خراسان رضوی، 7 عامل شامل: زمین شناسی، شیب توپوگرافی، فاصله از آبراهه های اصلی، نفوذپذیری سطحی، ضخامت بخش غیراشباع، هدایت هیدرولیکی و هدایت الکتریکی لحاظ شده است. ابتدا لایه های اطلاعاتی هر یک از این عوامل، در محیط GIS تهیه شد؛ سپس ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مکان یابی تغذیه مصنوعی آب های زیرزمینی با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی در حوزه آبخیز سرخس،استان خراسان رضوی با 13 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.