سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

نشانه های ژئومورفولوژیکی تغییرات اقلیمی کواترنر منطقه گرگان (خزر شرقی)

Publish Year: 1378
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 5,541

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

RCCC02_006

Index date: 27 June 2006

نشانه های ژئومورفولوژیکی تغییرات اقلیمی کواترنر منطقه گرگان (خزر شرقی) abstract

حقانیت کواترنر بعنوان یک اصل بنیادی در تفسیرهای موفوکلیماتیک، نتیجه تغییرات شدید و متوالی اقلیم و فرایندهای فرسایشی و پیامدهای زیست محیطی و اقتصادی – اجتماعی آن در کواترنر است. منطقه گرگان که محل تلاقی سه پدیده بزرگ مولفوکلیماتیک البرز – خزر – قره قوم می باشد، موزاییک پیچیده ای از مجاورت و تداخل عوارض ژئومورفولژیکی طبیعی و انسانی (تمدن 6500 ساله) شاخص تغییرات اقلیمی و سیستم های فرسایشی کواترنر و دوره های باستانی است. این منطقه با وجود برخی ابهامات و پارادوکس های ویژه حوضه خزری، آینه ای شفاف و پالمیسستی کلیدی برای تفسیر رخدادهای دیرینه و بازسازی الگوی تغییرات اقلیم و سیستم های فرسایش منطقه ای (خزری – البرزی) کواترنر فراهم می نماید. اوستانیسم ویژه خزر، تشکیل افقهای اکسیدی و هوموسی در خاکها و جبهه عمیق هوازدگی در سنگها، تحول شبکه آبراهه ها، تناوب رسوبات بادی – رودخانه ای – دریائی ، سیرکهای یخچالی و روانه های گلی ، تپه های ماسه ای قاره ای و ساحلی با ترکیب وش کل متفاوت، پلایاها، مواد لسی و تپه های باستانی مطبق، و کارست گرم و سرد از نشانه های بارز ژئومورفولوژیکی مواریث اقلیمی کواترنر منطقه بشمار میروند. گرادیانهای اقلیمی و فرسایشی منطقه در طول کواترنر از نظر شدت و قلمرو ارتفاعی و عرضی، نوسان شدیدی داشته است. در حال حاضر، گرادیان مورفوکلیماتیک جنوبی – شمالی در یک فاصله 50 کیلومتری از کوه تا دشت ، بسیاری از سیستم های فرسایشی و چشم اندازهای ژئومورفولوژیک نیمکره شمالی را بصورت طبقات ارتفاعی نوارهای عرضی متراکم، عرضه میدارد. در این مقاله، شرایط اقلیمی کواترنر منطقه گرگان (بویژه آبخیز قره سو) بر اساس شواهد و مواریث ژئومورفولوژیکی بازسازی و از طریق حدود ارتفاعی و گسترش عرضی، نقشه بندی شده است.

نشانه های ژئومورفولوژیکی تغییرات اقلیمی کواترنر منطقه گرگان (خزر شرقی) Keywords:

نشانه های ژئومورفولوژیکی تغییرات اقلیمی کواترنر منطقه گرگان (خزر شرقی) authors

مجید اونق

گروه مدیریت مناطق بیابانی، دانشگاه گرگان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
امین سبحانی، ابراهیم _ 1352 . پژوهشی در شناخت خلیج‌گرگان، ...
اونق : مجید . 1370 . بررسی تحول ژنومورفولوژیکی حوضه ...
اونق، مجید . 7377 . استراتژی توسعه پایدار و پارادوکس ...
پاشائی، عباس . 1375 .گاه شناسی تغییرات شرایط جوی هولوسن ...
رهنمایی، محمد نفی . 1365 . ایران مبانی بک کشورشناسی ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "نشانه های ژئومورفولوژیکی تغییرات اقلیمی کواترنر منطقه گرگان (خزر شرقی)" توسط مجید اونق، گروه مدیریت مناطق بیابانی، دانشگاه گرگان نوشته شده و در سال 1378 پس از تایید کمیته علمی دومین کنفرانس منطقه ای تغییر اقلیم پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله تغییرات اقلیمی ، حقانیت کواترنر ، سیستم های مولوکلیماتیک ، مواریث و نشانه های ژئومورفولوژیک ، پالیمپست ، تپه های باستانی ، اوستاتیسم خزری هستند. این مقاله در تاریخ 6 تیر 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 5541 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که حقانیت کواترنر بعنوان یک اصل بنیادی در تفسیرهای موفوکلیماتیک، نتیجه تغییرات شدید و متوالی اقلیم و فرایندهای فرسایشی و پیامدهای زیست محیطی و اقتصادی – اجتماعی آن در کواترنر است. منطقه گرگان که محل تلاقی سه پدیده بزرگ مولفوکلیماتیک البرز – خزر – قره قوم می باشد، موزاییک پیچیده ای از مجاورت و تداخل عوارض ژئومورفولژیکی طبیعی و انسانی (تمدن 6500 ... . برای دانلود فایل کامل مقاله نشانه های ژئومورفولوژیکی تغییرات اقلیمی کواترنر منطقه گرگان (خزر شرقی) با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.