سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مدل‌سازی مخزن آسماری میدان منصوری با استفاده از نرم افزار RMS

Publish Year: 1390
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,191

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NSGI01_215

Index date: 24 June 2011

مدل‌سازی مخزن آسماری میدان منصوری با استفاده از نرم افزار RMS abstract

بهینه سازی استفاده از منابع هیدروکربنی در جهان به عنوان یک هدف جدی مطرح می باشد و اولین گام دراین راستا توصیف مخزن است. به منظور شناخت بهتر ساختمان نفت گیرها و مدیریت آنها، مدل سازی آنها انجام می شود. این دانش به طور کلی بخشی از نیاز صنعت نفت را در امر مطالعه و توسعه میادین به خود اختصاص داده است. به همین منظور نرم افزارهایی طراحی شده که با به کارگیری روش های زمین آماری، فرآیند مدل سازی را با دقت بسیار بالایی انجام می دهند ، از جمله می توان به نرم افزار مدل سازی استاتیک مخزنRMS) اشاره کرد. در این مطالعه جهت مدل سازی سه بعدی ساختمانی و پتروفیزیکی آسماری، از نمودارهای ارزیابی پتروفیزیکی برداشت شده از چاه های این میدان و نقشه های زیرزمینی، توأماً استفاده شده است. نتایج نشان داد که این میدان دارای ساختمان تاقدیسی کشیده، متقارن با روند زاگرسی است. مخزن آسماری در این میدان به هشت زون تقسیم می شود. پس از ساخت شبکه سه بعدی و مدل سازی پتروفیزیکی، نقشه های هم ارزش توزیع خواص پتروفیزیکی تخلخل، اشباع آب و ضخامت خالص به ناخالصN/G تهیه شد. نتایج نشان داد که زون های 1و2و3 زون های بهر هده مخزن هستند. زون 2 در مقایسه با سایر زون های بهره ده، بیشترین حجم نفت در جای مخزن 65/5% را در خود جای داده است.

مدل‌سازی مخزن آسماری میدان منصوری با استفاده از نرم افزار RMS Keywords:

مدل سازی سه بعدی , نرم افزار RMSمیدان منصوری , نمودارهای ارزیابی پتروفیزیکی , تخلخل

مدل‌سازی مخزن آسماری میدان منصوری با استفاده از نرم افزار RMS authors

قدرت اله صادقی

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی نفت

بهمن سلیمانی

عضو هیئت علمی دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهید چمران اهواز

حسن امیری بختیار

معاونت مدیر زمین شناسی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب

محمدرحیم کریمی

سرپرست پروزه مطالعات زمین شناسی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- حسنی پاک، ع. 13770 .زمین آمار، انتشارات دانشگاه تهران، ...
- موسوی جزایری، ن.، (1388). مطالعه‌ی زمین‌شناسی مخزن خامی میدان ...
- سلیمانی، ف، (1389). مدل‌سازی مخزن خامی میدان بی‌بیحکیمه با ...
- رضایی، م، باشکوه، ب. (1348). آشنایی با برخی از ...
_ موسوی جزایری، ن.، (1389). مدلسازی سه بعدی استاتیکی مخزن ...
_ Nickravesh, M., Kacprzyk, J., _ Lotfizadeh, A. (2007) forging ...
Kaufmman, O., and Martin, T., 2008, 3D geological modeling from ...
-Yeten, B., and Gumrah, F., 2000, The Use of Fractal ...
- Holden, L., Mostad, P., Nielsen, B.F., Gjered, J., Townsend, ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مدل‌سازی مخزن آسماری میدان منصوری با استفاده از نرم افزار RMS" توسط قدرت اله صادقی، دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی نفت؛ بهمن سلیمانی، عضو هیئت علمی دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهید چمران اهواز؛ حسن امیری بختیار، معاونت مدیر زمین شناسی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب؛ محمدرحیم کریمی، سرپرست پروزه مطالعات زمین شناسی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب نوشته شده و در سال 1390 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی زمین شناسی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مدل سازی سه بعدی، نرم افزار RMSمیدان منصوری، نمودارهای ارزیابی پتروفیزیکی، تخلخل هستند. این مقاله در تاریخ 3 تیر 1390 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2191 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که بهینه سازی استفاده از منابع هیدروکربنی در جهان به عنوان یک هدف جدی مطرح می باشد و اولین گام دراین راستا توصیف مخزن است. به منظور شناخت بهتر ساختمان نفت گیرها و مدیریت آنها، مدل سازی آنها انجام می شود. این دانش به طور کلی بخشی از نیاز صنعت نفت را در امر مطالعه و توسعه میادین به خود اختصاص ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مدل‌سازی مخزن آسماری میدان منصوری با استفاده از نرم افزار RMS با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.