اثر افزودن قند محلول و نمک کلسیمی روغن ماهی به جیره بر عملکرد رشد و ترکیب اسیدهای چرب گوشت در گوسالههای نر پرواری هلشتاین
Publish place: IRANIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE، Vol: 51، Issue: 4
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 261
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJAS-51-4_007
تاریخ نمایه سازی: 8 اردیبهشت 1400
Abstract:
این پژوهش به منظور بررسی اثر افزودن ساکارز به جیره با و بدون نمک کلسیمی اسیدهای چرب روغن ماهی بر عملکرد، ترکیب شیمیایی گوشت و الگوی اسیدهای چرب لاشه در گوسالههای نر هلشتاین انجام شد. تعداد ۳۶ راس گوساله با میانگین وزنی ۵۷±۲۶۹ کیلوگرم در قالب طرح کاملا تصادفی با چینش فاکتوریل ۲×۲ به مدت ۱۲۸ روز و با جیرههای آزمایشی شامل ۱- کنترل، ۲- جیره حاوی ۵ درصد ساکارز، ۳- جیره حاوی ۵/۲ درصد نمک کلسیمی روغن ماهی و ۴- جیره حاوی ۵ درصد ساکارز و ۵/۲ درصد کلسیمی روغن ماهی تغذیه شدند. افزودن ساکارز به جیرهها افزایش وزن روزانه گوسالهها را بهبود بخشید (۰۱/۰>P). برهمکنش ساکارز و روغن ماهی بر ماده خشک مصرفی (۰۵/۰>P) و مقدار ماده خشک گوشت معنیدار بود (۰۵/۰P=). استفاده از نمک کلسیمی روغن ماهی، افزایش غلظت اسید واکسینیک و سیس-۹ ترانس-۱۱ اسید لینولئیک (CLA) در عضله چشمی گوسالهها را در پی داشت (۰۵/۰>P). مجموع اسیدهای چرب n-۳ PUFA در گوشت افزایش یافت و همین امر سبب کاهش نسبت اسیدهای چرب n-۶/n-۳ و افزایش ذخیره داخل ماهیچهای اسیدهای چرب امگا-۳ (ایکوزاپنتاانوئیک اسید و دکوزاهگزاانوئیک اسید) شد (۰۰۱/۰=P). بهطور کلی نتایج نشان داد استفاده از نمک کلسیمی روغن ماهی همراه با ساکارز سبب افزایش مصرف ماده خشک و بهبود افزایش وزن روزانه در گوسالههای پرواری میشود. همچنین مصرف نمک کلسیمی روغن ماهی افزایش غلظت اسیدهای چرب ۳-n و همچنین اسید واکسینیک و CLA در ماهیچه راسته گوسالهها شد که به معنی بهبود کیفیت و ارزش تغذیهای گوشت میباشد.
Keywords:
Authors
محمد جواد خلیفه
دانشجوی دکتری تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، اهواز، ایران
محسن ساری
دانشیار، گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، اهواز، ایران
مهدی دهقان بنادکی
استاد، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :