آلودگی صوتی در کلان شهر تهران و راه های مقابله با آن

Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 230

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_SEPEHR-18-69_008

تاریخ نمایه سازی: 21 اردیبهشت 1400

Abstract:

آلودگی صوتی یکی از شایع ترین معضلات زیست محیطی شهرهای بزرگ جهان از جمله کلان شهر تهران است که نسبت به سایر معضلات کمتر مورد توجه قرار گرفته است، در حالی که این نوع آلودگی یکی از مهمترین آلاینده های زیست محیطی در کلان شهر تهران محسوب می شود. سر و صدا نه تنها بر سیستم شنوایی بلکه بر تمام سیستم های فیزیولوژیکی بدن آثار مخربی برجای می گذارد. کلان شهر تهران به لحاظ آلودگی صوتی در حد بحرانی است. ورود خیل عظیم خودروهای فرسوده و غیراستاندارد، عدم توجه به سیستم های طراحی شهری مناسب، متناسب نبودن شبکه حمل و نقل شهری با میزان خودروها، فرسودگی و تراکم بیش از حد در مناطق مرکزی شهر، معابر تنگ و باریک و پرپیچ و خم، فقدان قوانین مدون برخورد با متخلفین، عوامل فرهنگی و تکنولوژی، عملیات عمرانی، ساخت و ساز، توسعه و ترمیم شبکه های حمل و نقل، گاز رسانی، مخابراتی، صنایع مزاحم درون شهری و... سبب شده بسیاری از شهروندان تهرانی در معرض صداهای ناهنجار و آسیب های روحی و روانی، جسمی ومادی ناشی از این مسئله قرار گیرند. بررسی علمی علل و عوامل موثر بر این پدیده و آثار و عوارض ناشی از آن جهت برنامه ریزی و طراحی فضاهای شهری و مقابله با آن اهمیت ویژه ای دارد. در این مطالعه آمار مربوط به آلاینده های صوتی در برخی مناطق تهران دریافت و با شرایط ایده آل و مناسب مقایسه و ارزیابی گردید. نتایج این مطالعه نشان می دهد که عمده ترین عامل ایجاد آلودگی صوتی تهران وسایل نقلیه به ویژه خودروها و موتورسیکلت ها می باشند زیرا در نظام کالبدی شبکه های ارتباطی مراکز خدماتی و حتی تفریحی این شهر تلفیق مناسبی از کارکردهای ارتباطی با کارکردهای اجتماعی و فرهنگی مشاهده نمی شود لذا بسیاری از مناطق، محله ها و معابر با مشکل آلودگی صوتی مواجه اند.

Authors

بتول باهک

استادیار گروه جغرافیای دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرری

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • 1 - عباسپور و همکاران، 1380، پیش‏بینى آلودگى صوتى در ...
  • 2 - روشنى، على، 1381، اکولوژى عمومى، انتشارات دانشگاه امام ...
  • 3 - مخدوم، مجید، 1368، بررسى آلودگى صوتى شهر تهران، ...
  • 4 - مخدوم، مجید، 1370، زیستن در محیط زیست، انتشارات ...
  • 5 - ناصرى، رها، قبلعلى‏وند، پرویز، 1379، بررسى آلودگى صوتى ...
  • 6 - روزنامه همشهرى، 1382، 1383 ...
  • نمایش کامل مراجع