تاثیر پیری بذر و هیدروپرایمینگ بر شاخص های جوانه زنی و فعالیت برخی از آنزیم-های آنتی اکسیدانت هیبرید ذرت (Zea mays L.)
Publish Year: 1399
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 260
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
Export:
Document National Code:
JR_JMS-7-2_002
Index date: 16 May 2021
تاثیر پیری بذر و هیدروپرایمینگ بر شاخص های جوانه زنی و فعالیت برخی از آنزیم-های آنتی اکسیدانت هیبرید ذرت (Zea mays L.) abstract
بهمنظور بررسی اثر پیری تسریعشده و هیدروپرایمینگ بذر بر شاخصهای جوانهزنی و خصوصیات رشدی گیاهچه ذرت (سینگل کراس ۷۰۱)، آزمایشی طی سال ۱۳۹۴ در آزمایشگاه پژوهشی دانشگاه مراغه بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار اجرا شد. فاکتورهای آزمایش شامل سه سطح پیری تسریعشده بذر (صفر (شاهد)، ۲ و ۴ روز) و سه سطح پیشتیمار بذر (بدون پرایمینگ و هیدروپرایمینگ بهمدت ۱۲ و ۲۴ ساعت) بودند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر ساده پیری بذر و هیدروپرایمینگ بر تمام صفات مورد مطالعه در سطح احتمال یک درصد معنیدار بود ولی فقط اثر متقابل پیری بذر و هیدروپرایمینگ بر فعالیت آنزیم آسکوربات پراکسیداز، میزان نشت یونی، درصد و سرعت جوانهزنی معنیدار بود. در این بین، اثرات ساده و متقابل پیری بذر و هیدروپرایمینگ بر نسبت طولی ساقهچه به ریشهچه غیرمعنیدار بود. نتایج حاصل از مقایسه میانگین نشان داد که در اثر پیری بذر، کلیه صفات مورد مطالعه کاهش یافتند بهطوریکه میزان پروتئینهای محلول، فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز، طول ساقهچه، طول ریشهچه و شاخص بنیه بذر در اثر پیری ۲ روزه بهترتیب بهمیزان ۷/۱۳، ۹/۱۰، ۸/۱۴، ۸/۱۴ و ۲/۳۳ درصد و در اثر پیری ۴ روزه بهترتیب بهمیزان ۸/۳۶، ۴/۳۳، ۴/۳۲، ۰/۳۵ و ۹/۶۷ درصد نسبت به بذر شاهد (بدون پیری) کاهش یافتند. نتایج نشانگر این مطلب بود که با افزایش مدت زمان هیدوپرایمینگ بذور از ۱۲ به ۲۴ ساعت بر میزان پروتئینهای محلول، فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز، طول ساقهچه، طول ریشهچه و شاخص بنیه بذر افزوده شد. بر اساس نتایج حاصل از اثرات متقابل مشخص گردید که در بذور شاهد اعمال هیدروپرایمینگ بهمدت ۲۴ ساعت بیشترین و در بذور پیرشده (بهمدت ۴ روز) عدم هیدروپرایمینگ کمترین فعالیت آنزیم آسکوربات پراکسیداز و درصد و سرعت جوانهزنی را داشتند. با توجه به نتایج حاصل از این تحقیق میتوان بیان کرد که هیدروپرایمینگ (مخصوصا بهمدت ۲۴ ساعت) میتواند برخی از اثرات مخرب و جزئی که طی پیری بذر رخ میدهند را کاهش دهد و از این تکنیک میتوان برای کاهش خسارات ناشی از پیری بذور ذرت بهره گرفت.
تاثیر پیری بذر و هیدروپرایمینگ بر شاخص های جوانه زنی و فعالیت برخی از آنزیم-های آنتی اکسیدانت هیبرید ذرت (Zea mays L.) Keywords:
تاثیر پیری بذر و هیدروپرایمینگ بر شاخص های جوانه زنی و فعالیت برخی از آنزیم-های آنتی اکسیدانت هیبرید ذرت (Zea mays L.) authors
مجید عبدلی
دکتری فیزیولوژی گیاهان زراعی، گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه، مراغه، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :