اثر اسید سالیسیلیک بر ویژگی های رشدی، محتوای پرولین و فعالیت آنتی اکسیدانی گیاه کاهو (Lactuca sativa L.) در شرایط شوری خاک
Publish place: Journal of Crop Production and Processing، Vol: 4، Issue: 13
Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 226
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JCPP-4-13_001
تاریخ نمایه سازی: 5 خرداد 1400
Abstract:
تنش شوری یکی از مهم ترین عوامل محدودکننده تولید محصولات کشاورزی است. به منظور بررسی اثر کاربرد اسید سالیسیلیک بر ویژگی های رشد گیاه کاهو، پژوهشی در سال ۱۳۸۹ در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام با استفاده از آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با ۳ تکرار انجام شد. فاکتورهای مورد بررسی در این تحقیق شامل ۳ سطح تنش شوری شامل ۰، ۷۵ و ۱۵۰ میلی مولار کلرید سدیم و ۴ غلظت اسید سالیسیلیک شامل۰، ۲۵/۰، ۵/۰ و ۱ میلی مولار بودند. نتایج حاصل از تجزیه واریانس داده ها نشان داد که اسید سالیسیلیک به طور معنی داری ویژگی های رشدی گیاه را در شرایط تنش افزایش داده و اثر سوء تنش شوری بر گیاه را کاهش داده است. با افزایش شدت تنش میزان پرولین، محتوای مالون دی آلدهید و فعالیت آنتی اکسیدانی افزایش اما ویژگی های رشدی کاهش یافتند. افزایش غلظت اسید سالیسیلیک باعث افزایش کلیه ویژگی های اندازه گیری شده غیر از محتوای مالون دی آلدهید شد. در کل، تیمار اسید سالیسیلیک با افزایش محتوای پرولین و فعالیت آنتی اکسیدانی و نیز کاهش پراکسیده شدن چربی-های غشای سلولی سبب کاهش آثار سوء تنش شوری بر گیاه کاهو شد.
Keywords:
Authors
مریم محمدی
College of Agric., Ilam Univ., Ilam, Iran.
محمد سیاری
College of Agric., Bu-Ali Sina Univ., Hamedan, Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :