سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بازیافت روغن موتور مستعمل در ایران و مقایسه آن با روش‌های نوین زیست‌محیطی- مطالعه موردی

Publish Year: 1390
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 7,272

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CEE05_320

Index date: 24 August 2011

بازیافت روغن موتور مستعمل در ایران و مقایسه آن با روش‌های نوین زیست‌محیطی- مطالعه موردی abstract

مدیریت اصولی دورریزهای حاوی روغن موتور مستعمل به دلیل وجود طیف گسترده‌ای از آلاینده‌های خطرناک در قالب آن و از طرف دیگر با توجه به میزان بالای تولید این قبیل زایدات در صنایع، از جمله چالش‌های جدی پیش روی جوامع صنعتی به شمار می‌آید. تاکنون روش‌های مختلفی همچون دفن در زمین، بازیابی انرژی از طریق سوزاندن در کارخانجات تولید سیمان و تولید روغن موتور پالایش مجدد، برای حل این مشکل زیست‌محیطی ارائه گردیده است. در این بین بازیافت یا تصفیه مجدد روغن به دلیل پتانسیل کاهش آثار سوء زیست‌محیطی ناشی از دفع غیر اصولی زایدات روغن مستعمل و نیز جذابیت‌های اقتصادی آن از دیدگاه حفظ منابع و انرژی، از مناسب‌ترین روش‌های موجود به شمار می‌رود. در حال حاظر میزان تولید روغن مستعمل در کشورمان در حدود 300 تا 350 هزار تن در سال برآورد می‌گردد که روش غالب در بازیابی آن استفاده از فرآیند اسیدشویی و رنگبری به کمک خاک رس می‌باشد. این روش که قدیمی‌ترین روش تصفیه روغن در جهان است، به دلیل تولید لجن اسیدی خطرناک و راندمان پایین فرآیند، در اکثر کشورهای پیشرفته منسوخ شده است لیکن بنا به دلایل اقتصادی و تکنولوژیکی همچنان در ایران به عنوان روش غالب بازیافت مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این مقاله فرآیند اسیدشویی و جوانب مختلف آن به عنوان روش اصلی تصفیه روغن کارکرده در کشور مورد مطالعه قرار گرفته و میزان و نوع پسماندهای خطرناک تولیدی در این فرآیند (یعنی لجن اسیدی و خاک رس حاوی روغن) از طریق مطالعه موردی یک کارخانه تصفیه روغن در یکی از شهرک‌های صنعتی تعیین گردیده است. در ادامه این روش با متد استخراج روغن توسط حلال‌ها مورد مقایسه قرار گرفته و مزایا و معایب هرکدام برشمرده شده است. از جمله نتایج بارز این تحقیق تهیه فهرست چرخه عمر کارخانجات کنونی تصفیه مجدد روغن موتور در کشور می‌باشد

بازیافت روغن موتور مستعمل در ایران و مقایسه آن با روش‌های نوین زیست‌محیطی- مطالعه موردی Keywords:

بازیافت روغن موتور مستعمل در ایران و مقایسه آن با روش‌های نوین زیست‌محیطی- مطالعه موردی authors

الهیار امیری

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران محیط زیست، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
آیین نامه قانون مدیریت پسماند مصوب 1388510 هیات وزیران، مجموعه ...
وکیلی نژاد، غلامرضا و همکاران؛ بازیافت روغن پایه موتور از ...
Amiri, A. et al, Life Cycle Inventory of Used Lubricating ...
/4] Awaja, _ and Pavel, D., Design Aspects of Used ...
/5] Canadian Council of Ministers of the Environment Report, CCME- ...
/6] Canadian Council of Ministers of the Environment Report, CCME- ...
European Commission, Critical Review of Existing Studies and Life Cycle ...
/8] Kalnes, T.N. et al, LCA of Spent Lube Oil ...
Kanokkan tapong, V., Used lubricating oil management options based on ...
Mortier, R.M. et al, Chemistry and Technology of Lubricants, Third ...
Pyziak, T. and Brinkman, D.W., Recycling and re-refining used lubricating ...
Totten, G.E., Handbook of Lubrication and Tribology: Volume I, Application ...
UNEP, Technical Guidelines on Used Oil Re-Refining _ Other Re-Uses ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بازیافت روغن موتور مستعمل در ایران و مقایسه آن با روش‌های نوین زیست‌محیطی- مطالعه موردی" توسط الهیار امیری، دانشجوی کارشناسی ارشد عمران محیط زیست، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالد؛ مهدی قنبرزاده لک؛ امیر قربان نوشته شده و در سال 1390 پس از تایید کمیته علمی پنجمین همایش ملی مهندسی محیط زیست پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله روغن موتور مستعمل؛ بازیافت؛ فرآیند اسیدشویی؛ خاک رس رنگبری؛ استخراج با حلال هستند. این مقاله در تاریخ 2 شهریور 1390 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 7272 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مدیریت اصولی دورریزهای حاوی روغن موتور مستعمل به دلیل وجود طیف گسترده‌ای از آلاینده‌های خطرناک در قالب آن و از طرف دیگر با توجه به میزان بالای تولید این قبیل زایدات در صنایع، از جمله چالش‌های جدی پیش روی جوامع صنعتی به شمار می‌آید. تاکنون روش‌های مختلفی همچون دفن در زمین، بازیابی انرژی از طریق سوزاندن در کارخانجات تولید سیمان ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بازیافت روغن موتور مستعمل در ایران و مقایسه آن با روش‌های نوین زیست‌محیطی- مطالعه موردی با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.