نقش نارسایی شناختی و نارسایی هیجانی در تعارضات زناشویی زنان در معرض طلاق
Publish Year: 1397
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 339
This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_SKUMS-20-1_001
Index date: 1 June 2021
نقش نارسایی شناختی و نارسایی هیجانی در تعارضات زناشویی زنان در معرض طلاق abstract
زمینه و هدف: تعارضات زناشویی و به طبع آن طلاق در پی عوامل مختلفی رخ می دهد که یکی از آن ها عوامل روان شناختی است؛ بنابراین این پژوهش با هدف بررسی نقش نارسایی شناختی و نارسایی هیجانی در تعارضات زناشویی زنان در معرض طلاق صورت گرفت.
روش بررسی: روش پژوهش حاضر همبستگی است. ۱۰۰ نفر از زنان متقاضی طلاق شهر شیراز با استفاده از شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به مقیاس های نارسایی شناختی و نارسایی هیجانی و پرسشنامه تعارضات زناشویی پاسخ دادند. در تحلیل داده ها از تحلیل رگرسیون گام به گام استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که متغیرهای پیش بین می توانند به صورت مثبت و معنی دار تعارضات زناشویی در زنان در معرض طلاق را پیش بینی کنند. بدین ترتیب که در مرحله اول نارسایی هیجانی حدود ۲۳% از واریانس تعارضات زناشویی را تبیین می کند و در مرحله بعد با اضافه شدن نارسایی شناختی میزان پیش بینی کنندگی به ۳۲% افزایش یافت (۰/۰۱>P).
نتیجه گیری: نارسایی های شناختی و هیجانی می تواند یکی از دلایل تعارضات زناشویی در زنان در معرض طلاق باشد، بنابراین آموزش مهارت هایی از این قبیل برای ازدواج امری ضروری است.
نتیجه گیری: نارسایی های شناختی و هیجانی می تواند یکی از دلایل تعارضات زناشویی در زنان در معرض طلاق باشد، بنابراین آموزش مهارت هایی از این قبیل برای ازدواج امری ضروری است.
نقش نارسایی شناختی و نارسایی هیجانی در تعارضات زناشویی زنان در معرض طلاق Keywords:
Cognitive Failure , Alexithymia , Marital Conflicts , Divorce , Women , نارسایی شناختی , نارسایی هیجانی , تعارضات زناشویی , طلاق , زنان
نقش نارسایی شناختی و نارسایی هیجانی در تعارضات زناشویی زنان در معرض طلاق authors
مسلم عباسی
دانشگاه سلمان فارسی کازرون
شهریار درگاهی
، دانشگاه محقق اردبیلی
رضا قاسمی جوبنه
دانشگاه خوارزمی
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :