سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

جنگل های مانگرو؛ پراکنش، اهمیت و تهدیدات آن در ایران

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 5,269

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

WATERECOSYSTEM01_084

Index date: 15 September 2011

جنگل های مانگرو؛ پراکنش، اهمیت و تهدیدات آن در ایران abstract

جنگل های مانگرو یکی از با ارزش ترین بوم سازگان های جنگلی دنیا به شمار می آ یند. مساحت کل این جنگل ها در دنیا نزدیک به ده میلیون هکتار بوده و بیشترین پراکنش آن ها در سواحل رودخانه ها و دریاهای مناطق نیمه استوائی می باشد . مساحت این جنگل ها در ایران در حدود 20000 هکتار می باشد که دارای نقش ها و اهمیت های بسیاری می باشد . با توجه به تهدیدات عمده از جمله : وارد کردن آب های آلوده حاصل از فاضلاب های شهری ، پسماند های صنعتی و مواد نفتی به این اکوسیستم، احداث سد بر روی رودخانه های ورودی به ا ین اکوسیستم ، سرشاخه زنی درختان حرا به منظور تامین غذای دام و جنگل تراشی که در طی سال های اخیر گریبان گیر جنگل ها ی مانگرو بوده است، توان تولیدی و بقاء این جنگل ها در معرض تهدید قرار گرفته است . کاهش سطح این جنگل ها، کاهش کیفیت درختان، کاهش استقرار تجدید حیات که لازمه بقاء این جنگل ها ست، افزایش فرسایش سواحل دریا، کاهش تنوع زیستی آبزیان نادر و پرندگان از جمله پیامدهای دخالت های شدید و غیر اصولی در این جنگل ها بوده است. لذا با توجه به اهمیت جنگل ها ی مانگرو به عنوان یک اکوسیستم پر ارزش در جنوب ایران، انجام مطا لعات اساسی پیرامون این جنگل ها، جهت حفاظت، حمایت، توسعه و جلوگیری از نابودی این اکوسیستم ارزشمند امری ضروری به نظر می رسد . همچنین با اجرای طرح های اشتغال زایی افراد محلی با تأکید بر اکوتوریسم و آبزی پروری و اعطای تسهیلات دولتی جهت کمک به جایگزینی دامداری نیمه صنعتی به جای دامداری سنتی، می توان تا حد زیادی از تخریب این جنگل ها جلوگیری به عمل آورد.

جنگل های مانگرو؛ پراکنش، اهمیت و تهدیدات آن در ایران Keywords:

جنگل های مانگرو؛ پراکنش، اهمیت و تهدیدات آن در ایران authors

سجاد حسین زاده منفرد

دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلشناسی و اکولوژی جنگل، دانشگاه تهران

یاسر توحیدیان فر

دانشجوی کارشناسی ارشد شیلات(بوم شناسی آبزیان)، دانشگاه تهران

حمیدرضا احمدنیا مطلق

دانشجوی کارشناسی ارشد شیلات، دانشگاه تهران

محمدتقی احمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلشناسی و اکولوژی جنگل، دانشگاه تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
دانه کار، ا. 1374.، بیولوژی و اکوفیزیولوژی درختان مانگرو: قسمت ...
_ 15. سیستانی، داریوش.، 1373 : نگاهی به جنگل های ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "جنگل های مانگرو؛ پراکنش، اهمیت و تهدیدات آن در ایران" توسط سجاد حسین زاده منفرد، دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلشناسی و اکولوژی جنگل، دانشگاه تهران؛ یاسر توحیدیان فر، دانشجوی کارشناسی ارشد شیلات(بوم شناسی آبزیان)، دانشگاه تهران؛ حمیدرضا احمدنیا مطلق، دانشجوی کارشناسی ارشد شیلات، دانشگاه تهران؛ محمدتقی احمدی، دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلشناسی و اکولوژی جنگل، دانشگاه تهران نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش منطقه ای اکوسیستم های آبی داخلی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مانگرو، حرا، چندل، فرسایش سواحل، تنوع زیستی هستند. این مقاله در تاریخ 24 شهریور 1390 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 5269 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که جنگل های مانگرو یکی از با ارزش ترین بوم سازگان های جنگلی دنیا به شمار می آ یند. مساحت کل این جنگل ها در دنیا نزدیک به ده میلیون هکتار بوده و بیشترین پراکنش آن ها در سواحل رودخانه ها و دریاهای مناطق نیمه استوائی می باشد . مساحت این جنگل ها در ایران در حدود 20000 هکتار می باشد ... . برای دانلود فایل کامل مقاله جنگل های مانگرو؛ پراکنش، اهمیت و تهدیدات آن در ایران با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.