سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مقایسه داده های بارندگی و جریان رودخانه ای به منظور مطالعات خشکسالیهای منطقه ای

Publish Year: 1382
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,818

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

RCCC03_037

Index date: 4 July 2006

مقایسه داده های بارندگی و جریان رودخانه ای به منظور مطالعات خشکسالیهای منطقه ای abstract

معمولا آنالیز خشکسالی های منطقه ای با استفاده از داده های بارندگی و یا جریانهای رودخانه ای که به ترتیب توسط ایستگاه های باران سنجی و دبی سنجی اندازه گیری میشوند صورت می گیرد. در صورتی که محاسبات خشکسالی بر اساس داده های بارندگی انجام شود به آن خشکسالی متنورولوژیکی و در غیر این صورت خشکسالی هیدرولوژیکی می گویند. هر یک از انواع خشکسالی چنانچه در مقیاس منطقه ای مورد بررسی قرار گیرند می بایست مبتنی بر داده هایی با دقت کافی، مناسب و حاکم بر شرایط منطقه باشند تا قابلیت اعتماد بیشتری بر نتایج آنها وجود داشته باشد. هدف از اینمطالعه مقایسه داده های فصلی بارندگی و جریان سطحی در تعدادی از حوضه های آبریز منطقه غرب کشور به منظور انتخاب مناسبترین روش مطالعه خشکسالی در مقیاس منطقه ای می باشد. در این رابطه از داده های روزانه 43 ایستگاه باران سنجی و 35 ایستگاه آب سنجی که طول دوره آماری آنها بین 15 تا 45 سال بود، استفاده گردید و پس از اصلاح و تکمیل آنها (در مواردی که ضروری داشت)، ابتدا توزیع فصلی و سالانه هر یک از سری های داده های فصلی مربوط به دو گروه اصلی اطلاعات حوضه های مورد نظر محاسبه گردید. بررسی نتایج بدست آمده نشان می دهد که بطور متوسط ضریب تغییرات و خطای استاندارد سری آماری ایستگاه های دبی سنجی در حدود 4 برابر میزان ضریب تغییرات سری آماری ایستگاه های باران سنجی می باشد. میزان تغییرات فصلی بارندگی مناطق مختلف منطقه 44 درصد و حدود تغییرات آن بین 32 تا 171 درصد می باشد. در صورتی که میزان متوسط تغییرات فصلی جریان آبراهه ای 163 درصد و حدود تغییرات آن بین 150 تا 207 درصد می باشد. نتایج بدست آمده بیانگر وجود یک تاخیر زمانی بین توزیع فصلی بارندگی و جریان آبراهه ای در بین ایستگاه های مورد نظر می باشدکه نشان دهنده نوع رژیم آبدهی منطقه می باشد. بطور کلی نتایج این مطالعه نشان می دهد که برای مطالعات سیکل های کم آبی یا پر آبی در مقیاس منطقه ای، اعماد بیشتری می توان بر اطلاعات و آمار بارندگی نمود تا دبی جریانهای آبراهه ای و رودخانه ای

مقایسه داده های بارندگی و جریان رودخانه ای به منظور مطالعات خشکسالیهای منطقه ای Keywords:

حوضه آبریز , رژیم آبدهی , بارندگی , دوره های پر آبی و کم آبی

مقایسه داده های بارندگی و جریان رودخانه ای به منظور مطالعات خشکسالیهای منطقه ای authors

صفر معروفی

عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
وحد دانش، علی اصغر. 1373. هیدرولوژی آبهای سطحی ایران. انتشارات ...
, 18 4, 08 4.01 3, 65 ضریب چولگی 1, ...
, 3 11, 9 197, 3 126, 2 میانگین (میلیمتر) ...
, 7 36.2 100.1 _ انتحراف معیار 171, 3 32.4 ...
_ _ _ _ _ Joumnal of hydrology, Vol. 5-Gibbs, ...
_ _ states. Higtorizai _ _ 7-Linsley, R. K. et ...
Pamer, %: _ _ 965. Metgqrological Drought. Research Paper No. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مقایسه داده های بارندگی و جریان رودخانه ای به منظور مطالعات خشکسالیهای منطقه ای" توسط صفر معروفی، عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا نوشته شده و در سال 1382 پس از تایید کمیته علمی سومین کنفرانس منطقه ای تغییر اقلیم پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله حوضه آبریز ، رژیم آبدهی ، بارندگی ، دوره های پر آبی و کم آبی هستند. این مقاله در تاریخ 13 تیر 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1818 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که معمولا آنالیز خشکسالی های منطقه ای با استفاده از داده های بارندگی و یا جریانهای رودخانه ای که به ترتیب توسط ایستگاه های باران سنجی و دبی سنجی اندازه گیری میشوند صورت می گیرد. در صورتی که محاسبات خشکسالی بر اساس داده های بارندگی انجام شود به آن خشکسالی متنورولوژیکی و در غیر این صورت خشکسالی هیدرولوژیکی می گویند. هر ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مقایسه داده های بارندگی و جریان رودخانه ای به منظور مطالعات خشکسالیهای منطقه ای با 5 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.